вівторок, 28 березня 2017 06:10

Виділили ділянку для львівського сміття

Львів підписав угоду з компанією "Егіс" із Франції на виготовлення проекту сучасного сміттєпереробного комплексу. Роботи коштуватимуть 650 тис. євро — 18,78 млн грн.

"Французька компанія підготує комплексне дослідження та стратегію міста у сфері поводження з відходами, — пише у "Фейс­буку" мер Львова Андрій Садовий, 48 років. — Кошти на реалізацію проекту виділяє французький Фонд вивчення та підтримки приватного сектору".

— Роботи розраховані на вісім місяців. Найважливіше для нас — аби був підготовлений попередній проект рекультивації існуючого Грибовицького полігону. Також повинні мати проект створення заводу з переробки сміття, — говорить 42-річна Ольга Сивак із міського департаменту економічного розвитку.

Львівська обласна влада запропонувала місту для облаштування сміттєзвалища нову земельну ділянку. Розташована в селі Добряни Миколаївського району за 28 км від Львова. Має площу 100 га.

Раніше Андрій Садовий скаржився, що всі області України відмовилися приймати на своїх полігонах львівське сміття. Тому непотріб із кількох районів міста не вивозять понад тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Виділили ділянку для львівського сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути