Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 05:46

Відбитки пальців зберігатимуть довічно

Автор: Андрій ЖИГАЙЛО
 

З 1 січня на українському кордоні почав працювати біометричний контроль. За два тижні його пройшли 29 тис. іноземців. 24 тис. із них — росіяни.

Майже сотню громадян РФ прикордонники в Україну не пропустили.

Нова система фіксації біометричних даних запрацювала для громадян із 71 країни. На кордоні з Росією новий контроль почав діяти ще з 27 грудня.

Обладнання зчитує відбитки пальців і фотографує обличчя людей, які заїжджають в Україну. Система під'єднана до бази Інтерполу. Якщо особа в розшуку, прикордонник одразу отримає повідомлення про це. Взята інформація зберігається довічно. Якщо людина відмовиться від біо­метричного контролю — її не впустять в Україну.

У відповідь на посилення паспортного контролю Росія під час новорічних свят відмовлялася пропускати до себе українців, кажуть в українській Державній прикордонній службі:

— На свята відбулися провокаційні дії відносно наших громадян з боку Російської Федерації, — говорить заступник голови служби Василь Серватюк. — 7 січня російська сторона відмовилася пропускати 26 наших транспортних засобів без причини.

У РФ критикують рішення України посилити паспортний контроль. Називають його спробою розірвати контакти між українцями й росіянами.

Зараз ви читаєте новину «Відбитки пальців зберігатимуть довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути