Ексклюзиви
четвер, 16 січня 2020 00:46

Відбирають авто з українськими номерами

Дев'ять автомобілів конфіскували у мешканців окупованої Донеччини на Різдво. Конфісковані авто мали українські номерні знаки. Із початку року окупанти вимагають, щоб усі машини перереєстрували.

— У мене авто стоїть на українському обліку. Тут змусили заплатити гроші за ще одну постановку на облік, яка мені зовсім не потрібна, — каже Олександр Гребень із окупованої Макіївки. — Видали папірець, роздрукований на струменевому принтері, із гордою назвою "тимчасовий технічний паспорт", який скисне за першого ж контакта з водою. Я таких папірців за ці гроші відро надрукую. А далі? Де їздити з ними? У Росії? Так навіть там половина "даїшників" сміються.

Окупанти з 1 по 6 січня затримали 1,2 тис. людей із українськими паспортами. Відправляли їх у відділення окупаційної поліції для перевірки даних. Після кількох годин очікування відпускали, але вимагали, аби ті оформили так звані паспорти ДНР та документи РФ.

— Затримання та перевірки цілком лягають у логіку дій Росії на окупованому Донбасі, — каже головний редактор інтернет-видання "Остров" 45-річний Сергій Гармаш. — Також місцеві ватажки спонукають саму РФ визнати Донбас своєю територією. Бо ці люди вже матимуть російські паспорти.

Перевірки теж націлені на те, щоби залякати приїжджих. Бо в цих людях загарбники бачать політичну загрозу для себе.

— Очевидно, що всі ці заходи спрямовані на повне витіснення українських документів. Якби вони дійсно збиралися повертатися під контроль України, жодного сенсу в такому терорі не було б, — каже журналіст Денис Казанський, 35 років. — Усе, що відбувається на непідконтрольній території, свідчить: повернення Донецька і Луганська можна поки не очікувати.

Зараз ви читаєте новину «Відбирають авто з українськими номерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути