субота, 30 червня 2012 00:00

Від міліції ховають гроші у трусах

— До Євро три тижні не пив, держався. А с начала червня знову в запої. Мєнти жизні не дають, — каже безпритульний 32-річний Ігор Кириченко за 200 м від залізничного вокзалу в Києві. Біля сходів до оптового ринку їсть черешні разом із подругою Оленою, 29 років.

— Давай вип'єм, шоб це Євро бистріше закончилось, — Олена протягує Ігорю повний стакан горілки "Хортиця". Він випиває залпом, закушує двома черешнями. — З вокзалу нас міліціонери виганяють. Кажуть: "Надо уступіть мєсто іностранцям". Шоб там остаться, надо виглядать болєє-менєє прілічно. То счас усі бомжі регулярно їздять на Гідропарк купаться і одежу стірать.

— Водку спрячь, — Ігор киває на міліцейську машину, що зупинилася біля тротуару. З неї виходять двоє міліціонерів. Штурхають безпритульного 43-річного Леоніда. Він спить на бетонному парапеті. Обличчя прикрите газетою.

— Ти дивись, будеш тут лежать, то послєдні туфлі знімуть.

— От начала Євро ситуація в Києві ужесточілась, — розповідає Леонід. — З центру всіх бомжів забрали в Шевченковське РОВД. Там держать в обізьянніку і кожен день виганяють прибирать території.

Підходить 34-річний Юрій. Тримає вино у картонній коробці.

— З мене вчора мєнти збили 150 гривень, — каже він. — Я на вокзалі грузчиком підробляю. За день маю 200 рублів.

— До мене вчора тоже підходили, то я добазарився за 50 гривень. Вивернув кармани, а там пусто, — сміється Леонід. — Не додумалися в труси заглянуть. У мене там потайний карман є.

— Нам від цього Євро легше не стало, — каже безпритульний 48-річний Назар. — Поки цей Янукович при владі, нормальной жизні нам не відать.

У вівторок вранці із двома засмальцьованими торбами він йде від метро Площа Льва Толстого до майдану Незалежності. Заглядає у сміттєві баки. З одного витягує три скляні пляшки з-під пива "Оболонь", ховає у торбу.

— Вранці назбирав дві купи картону, здав на 15 гривень. Счас того картону разів у 20 більше, чим в обичні дні. Тільки нада рано встать, поки в машини мусор не погрузили.

Милостиню під час Євро дають мало. Іностранці часто беруть морожене на развєс, а тоді викидають, бо погане. Можна найти недоїдений хот-дог чи перепічку. Недавно компанія п'яних іностранців мене з другом у "Мак-Дональдз" повела. Взяли картошки, чізбургерів і кока-коли. Один через переводчика питав: "Чого бомжуєте? У вас же можна на широку ногу жить. Бутилка пива дешевше стоїть, чим у нас молоко". Я йому сказав: "Якби Янукович був вашим президентом, ви би тоже бомжами стали".

Донецьких безхатьків вивезли до моря

О 3.00 в Мелітополі Запорізької області перед залізничним вокзалом блукають безхатьки. Неголений чоловік у старих порваних шортах спить навприсядки під пам'ятником. Напис на монументі стерся, кому він — не видно.

— Я — бич. Нас привезли сюда из Донецка, — розказує його товариш Олександр, просить дати йому 2 грн. — Сказали, чтобы не позорили город перед иностранцами. Ловили прямо на улицах и в местах ночлежек. Кто вырывался — били по почкам.

Його друг під пам'ятником спить роззутий.

— Его вообще босого привезли. Он спал в коробке на мусорнике. За шкурку схватили и в зак закинули. Даже резиновые тапочки не дали взуть.

Місцевий Андрій із дружиною пече пиріжки й пахлаву. Варять кукурудзу для відпочивальників.

— Наймаємо людей, щоб ходили по пляжу, продавали наш товар. Підходив один бездомний, хотів на роботу устроїтися. Я його вигнав. Хто в такого грязного пиріжок візьме? Правда, дав 10 гривень. Жалко.

 

Зараз ви читаєте новину «Від міліції ховають гроші у трусах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути