середа, 14 вересня 2011 05:30

Верблюд і мавпи покусали відвідувачів зоопарку

Тварини приватного зоопарку в селі Озера Світловодського району Кіровоградщини покусали відвідувачів. 29 серпня верблюд роздер плече 35-річного чоловіка з міста Кременчук Полтавської області. За кілька днів після того мавпи покусали дітей за пальці. Нині перевіряють, чи хворі тварини на сказ.

— Хотів сфотографуватися на фоні вольєра з верблюдом. Повернувся до нього спиною. Ні з того ні з сього тварина гризнула чоловіка за плече, — розповідає Тетяна Малик, 60 років, лікар амбулаторії в селі Озера. — Постраждалого привезли з глибокою рваною раною. Припускаємо, агресію міг спровокувати спалах фотоапарата. Тварина щеплена від сказу. Через пару днів мавпи погризли пальці 2-річному хлопчику й дівчинці, якій 3,5 року. Діти просунули руки в клітку. Таке трапляється не вперше. Люди переказують, колись крокодил відкусив два пальці чоловікові. Той не повірив, що рептилія жива, хотів помацати.

Батьки наполягають, аби дітям зробили щеплення.

— За тваринами ведемо спостереження. Якщо протягом 10 днів вони подохнуть, значить, хворі на сказ. Покусаним одразу почнемо проводити повний курс профілактики сказу, — каже Наталія Заворотня з міської санепідемстанції Кременчука.

Зоопарк в Озерах відкрив близько шести років тому місцевий фермер 48-річний Олександр Швець. Тварин купує у приватних зоопарках, цирках.

— Привіз лева. Зовсім замучений, лапа поранена. Такий слабий, думали, не виживе. Олександр його виходив, тепер красавець по вольєру ходить, — каже 54-річний Василь Вовк, працює учителем історії в місцевій школі. — У зоопарку поробив доріжки для відвідувачів,  поставив таблички, щоб не сунули у клітки руки, не давали звірям їсти. Тварини доглянуті, усюди чисто, красота. А що таке трапляється, дорослі самі винні. Не раз бачив, батько чи мати беруть дитину і підносять до кліток, щоб яблуко тварині дала чи ще щось.

Вхід у зоопарк безкоштовний. Сюди приїздять відвідувачі з Києва, Одеси, Кіровограда та інших міст. Працюють наглядачі. Застерігають не сунути у клітки рук.

Зараз ви читаєте новину «Верблюд і мавпи покусали відвідувачів зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути