вівторок, 25 вересня 2012 05:15

Вдруге зацвіли вишні, груші й акації

Автор: фото: Павло Дінець
 

Вдруге зацвіли вишні, груші й акації на березі річки Оріль на півночі Дніпропетровщини.

— Таке ж робиться у нас зараз і з глодом — з іншого боку села, — розповідає російською 43-річна Любов Стасовська із села Сорочине. — А два роки тому восени повторно квітла й катальпа.

— Сейчас цветут именно те деревья, которые летом наиболее пострадали от жары, — кажуть ботаніки Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара. — Листя на них від сонця майже загинуло, а тепер з'явилося не лише молоде листячко, але й квітки. У такий спосіб з настанням сприятливого періоду ці дерева компенсують свій пригнічений стан. Адже світовий день зараз зрівнявся за величиною з весняними, стало прохолодніше. До того ж на Дніпропетровщині із середини серпня якраз пішли дощі. Отож дерева й заплуталися у часі. Правда, це може завдати рослинам лиха. Ті дерева, що пережили повторне квітування, мають більше шансів загинути цієї зими від обмерзання. Тож радимо господарям обривати другий цвіт.

Зараз ви читаєте новину «Вдруге зацвіли вишні, груші й акації ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути