четвер, 14 травня 2020 00:00

Вакцина від коронавірусу з'явиться восени

Вакцину від коронавірусу намагаються знайти близько 120 команд світових науковців. 10 випробовують препарати на тваринах.

— Вакцини, які вводять людям, — це ослаблений вірус. Тренує імунну систему. Організм вироб­ляє антитіла, які захищають від інфекції, — каже столичний імунолог Іван Міняло, 37 років. — Якщо в більшості людей з'явиться імунітет — коронавірус перестане поширюватися.

Німецька компанія "КуреВак" анонсувала створення вакцини восени. Однак навіть за успішних випробувань вона не одразу стане загальнодоступною. Бо більшість розробників не мають потужностей для масового виготовлення.

— Ніхто не дає гарантій, що антитіла, сформовані від вакцинації, матимуть профілактичний ефект, — розповідає кандидатка біологічних наук Олена Мощинець, 43 роки, з Інституту молекулярної біології і генетики Національної академії наук України. — Невідомо точно, як реагує організм на коронавірус і як настає одужання. Досі не знаємо, якою буде імунна відповідь після вакцини. Її зробити — не проблема. Питання, чи вона подіє.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина від коронавірусу з'явиться восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути