пʼятниця, 31 травня 2013 06:30

Вакарчук написав 11 з 12 композицій

Понад тиждень триває концертний тур гурту "Океан Ельзи" на підтримку нового альбому "Земля". Музиканти виступлять у 27 містах України. Найдешевші квитки коштують 75 грн. Найдорожчі, за 2 тис., продають у Ялті.

До свіжого диска ввійшли 12 композицій. 11 з них написав вокаліст 38-річний Святослав Вакарчук.

— Альбом вийшов трохи наївний. Але водночас ця простота мені страшенно подобається, — каже про "Землю" музикант. — На обкладинці платівки — насіння пшениці, проса, конопель. Усього 12 насінин різних сортів, кожна з них відповідає окремій пісні. Земля цінна не сама собою, а тим, що з неї росте.

У роботі над диском узяв участь сербський гітарист Владімір Опсеніц. Він замінив колишнього учасника колективу Петра Чернявського.

— "Океан Ельзи" нічого революційного не запропонує. Але у світі цього не запропонує ніхто інший, — коментує музичний критик Юрко Зелений, 41 рік. — Вони роблять доброякісний продукт, тобто далеко не совкову попсню. Таких гуртів у нас мало. Славко Вакарчук зробив те, чого ніяк не можуть зрозуміти молоді виконавці. Крім творчого начала, завжди має бути начало прагматичне — як просувати музику і доносити до слухачів, щоб із того мати вигоду. Не пригадаю, хто з молодих колективів відклав би з першого гонорару в 100 гривень "десятку" в касу гурту, щоб мати стартовий капітал для розвитку. "Океан Ельзи" йтиме далі стабільно. Вони на такому етапі, що можуть собі дозволити рухатися у будь-який бік, і це сприймуть більшість слухачів. Бо їхнє ім'я працює на гурт.

Новий диск записали у Бельгії з британським продюсером.

— Ми настільки затуркане село, що у нас будь-який крок за кордон — і уже з цього роздувають велику новину. Для світових виконавців це нормально, коли накопичення робиш в Англії, зведення — в Америці. В Україні відсутня школа продюсерів альбомів. Таких у нас є десяток на всю країну. "Океан Ельзи" перебрали всіх. Тому вирішили пошукати нових образів і звучання за кордоном, — додає Юрко Зелений.

Український тур "Океану" завершиться 28 вересня у столичному Палаці спорту. Потім гурт їде з концертами до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук написав 11 з 12 композицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути