вівторок, 05 грудня 2017 06:21

У восьмигодинному бою загинули четверо солдатів
25

Публікуємо поіменний список полеглих у листопаді захисників України. Відомо про смерть 41 бійця. 15 — бойові втрати. Інформація про деяких — неповна.

Протягом дев'яти днів обійшлося без поранень

Наймолодшому із загиблих воїнів було 20 років, найстаршому — 49. Чотирьох бійців Україна втратила 23 листопада — найбільше за добу. Того ж дня четверо воїнів отримали поранення. Найспокійнішими на фронті були дев'ять із 30 днів листопада. Тоді обійшлося без поранень, за даними прес-штабу АТО.

БОЙОВІ

1 листопада

Сергій "Третій" СИРОТЕНКО, 39 років, із села Вільховець Звенигородського району на Черкащині. Жив у Черкасах. Підірвався на міні неподалік Мар'їнки на Донеччині. Майор, заступник командира батальйону спецпризначення Нацгвардії "Донбас". Залишилися мати, брат, дружина та троє дітей.

2 листопада

Станіслав "Адвокат" КУРБАТОВ, 37 років, із міста Ізюм на Харківщині. Отримав тяжке осколкове поранення в результаті підриву на міні неподалік Мар'їнки на Донеччині разом із Сергієм Сиротенком. Помер у Маріуполі під час реанімації. Старший стрілець, водій-санітар батальйону "Донбас". Залишилися дружина й донька.

7 листопада

Унаслідок мінометного обстрілу поблизу траси "Бахмутка" на Луганщині загинули двоє бійців 15-го батальйону "Суми" 58-ї бригади Збройних сил України. У складі зведеної групи зупинили прохід диверсантів неподалік сіл Сокольники, Пришиб і Жолобок.

Валентин НИЧВИДЮК, 28 років, із Конотопа на Сумщині. Старший лейтенант, командир взводу 1-ї роти. Залишилися батьки, дружина й дитина.

Антон "Тоха" МИШКО, 32 роки, з Києва. Старший сержант, воював з 2014-го. Залишилася мати.

8 листопада

Ростислав ДАНІЛОВ, 27 років із міста П'ятихатки Дніпропетровської області. Поранений у живіт кулею снайпера біля шахти "Бутівка" на Донеччині. Помер дорогою до лікарні. Солдат, кулеметник у 25-й бригаді. Залишилися мати й вагітна дружина.

17 листопада

Андрій ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ, 20 років, із села Тустань Галицького району на Івано-Франківщині. Отримав кульове поранення голови на Світлодарській дузі в Луганській області. За годину помер. Служив у 8-му батальйоні 10-ї бригади. Був командиром бойової машини, командиром відділення. Залишилися батьки, молодший брат, сестра й дружина.

Олександр ЯРОЦЬКИЙ, 33 роки, зі Старокостянтинова на Хмельниччині. Загинув на Луганщині від наскрізного поранення в груди. Служив у 128-й бригаді. Залишилися батьки, сестра, дружина й син.

20 листопада

Олександр "Смурфік" СМУРАГА, 28 років, із міста Помічна Добровеличківського району Кіровоградської області. Загинув від кулі снайпера під Павлополем на Донеччині. Старший солдат 59-ї бригади. Сирота. Залишилися тітка, сестри й дружина.

23 листопада

У 8-годинному бою під селом Кримське на Луганщині загинули четверо бійців 16‑го батальйону 58-ї бригади. Спершу стало відомо про Дениса Кривенка. Трьох інших вважали зниклими безвісти. За дві доби їхні тіла передали на підконтрольну Україні територію.

Денис "Ніндзя" КРИВЕНКО, 35 років, із Дніпра. Молодший сержант 3-ї роти "Донбас". Залишилися дружина, 12-річна донька й сини 10 і 5 років.

Олександр "Тюмень" ТЮМЕНЦЕВ, 39 років, із селища Піонерське Тюменської області, жив у Лубнах на Полтавщині. Старший лейтенант, командир гранатометного взводу роти вогневої підтримки. Залишилися мати, донька й син.

Сергій "Шева" ШЕВЧЕНКО, 43 роки, із селища Новопокровка Чугуїв­ського району Харківщини. Гранатометник 3-ї роти. Залишилася дру­жина.

Олександр "Баня" СУХІНІН, 45 років, із Макіївки на Донеччині. Сержант, командир гранатометного відділення 3-ї роти "Донбас". Залишилися дружина, дочка, син.

25 листопада

Дмитро ЛИТВИНЧУК, 25 років, із села Крученець Черняхівського району на Житомирщині. Влучив снайпер біля селища Верхньоторецьке на Донеччині. Сержант, начальник радіостанції в 95-й бригаді. Залишилися батьки й молодша сестра.

Максим ПЕРЕПЕЛИЦЯ, 26 років, із Житомира. Загинув біля Верхньоторецького, рятуючи Дмитра Литвинчука. Молодший сержант роти снайперів у 95-й бригаді. Залишилися батьки й сестра.

28 листопада

Віктор "Бача" МАСЛОВ, 49 років, із села Даньківка Прилуцького району на Чернігівщині, жив у Прилуках. Загинув від кулі снайпера під Авдіївкою. Розвідник-гранатометник у 25-й бригаді. Залишилися батьки і донька.

Троє бійців померли від серцевого нападу

Серед загиблих — 26 випадків смерті не в бою.

2 листопада

Сергій "Камаз" КОЧЕМАЗОВ, 39 років, із міста Берислав на ­Херсонщині. Скоїв самогубство. Служив у 79-й бригаді. Захищав Донецький аеропорт.

3 листопада

Валерій НЕСТЕРЕНКО, 53 роки, з Івано-Франківська помер удома від серцевого нападу. Кадровий військовий 114-ї бригади тактичної авіації. З 2016-го служив у 95-й бригаді.

Сергій КОРЕНОВСЬКИЙ, 1979 р. н., із села Василівка Снігурівського району на Миколаївщині. Помер за невідомих обставин. Учасник АТО, служив у 79-й бригаді.

4 листопада

Ігор ПАЩЕНКО, 43 роки, із Чернігова. Помер після тривалої хвороби, що стала наслідком контузії в бою в середині січня 2015-го біля селища Опитне Ясинуватського району на Донеччині. Солдат у 80-й бригаді. Залишилися мати й донька.

Юрій ТЮРЕНКО, 48 років, з ­Умані на Черкащині. Помер у госпіталі від раку шлунку. Учасник АТО, майор. З весни 2014-го служив у 44-й бригаді. З 2016-го — в одеській частині А1629. Залишився син.

Андрій СВЯТНИЙ, 50 років, із міста Ічня на Чернігівщині. Помер від серцевого нападу. Служив у 1-й бригаді. Мобілізували навесні 2014 року. Наприкінці жовтня 2017-го звільнився в запас і повернувся додому. Залишилися діти й онуки.

9 листопада

Олег КОСТИШИН, 1990 р. н., з Івано-Франківська. Помер удома. Обставини невідомі. Демобілізований з АТО 2016-го. Молодший сержант у 57-й бригаді. Залишилася дружина.

Олександр РАЙБЕДЮК, 27 років, із села Вища Кропивна Немирівського району на Вінниччині. Загинув від удару ножем під час сутички. Підозрюваного затримали. Олександр повернувся з АТО 2016-го. Залишилися мати, дружина й малолітній син.

10 листопада

Микола ПОВАЛЯЄВ, 38 років. Жив у Запоріжжі. Загинув в аварії. Капітан поліції, старший інспектор-кінолог. Учасник АТО.

12 листопада

Олексій ІОРГОВ, 32 роки, з міста Овідіополь на Одещині. Загинув в аварії. Учасник АТО, командир відділення в 137-му батальйоні морської піхоти. 1 липня ­2017-го повернувся на ротацію. Залишилася мати.

Дмитро "Давид" ДАВИДЕНКО, 35 років, із села Більськ Котелевського району на Полтавщині, жив у Запоріжжі. Помер від лейкемії. Підполковник, начальник із фізичної підготовки й спорту 23-ї бригади у частині №3033. Із 2014-го тричі воював в АТО. Залишилися мати, дружина й донька.

13 листопада

Сергій НІКОЛАЄВ, із села Трудолюбівка Снігурівського району на Миколаївщині. Помер від інсульту. Сержант, служив за мобілізацією, з 2016-го — за контрактом. Залишилися дружина й син.

14 листопада

Андрій КВІТКО, 1968 р. н., із села Деремезна Обухівського району на Київщині. Помер після тривалої хвороби. Був старшиною в 1-й роті 72-ї бригади. Демобілізували у квітні 2016-го. Залишився син.

17 листопада

Павло КОРОЛЬКОВ, 27 років, жив у Вінниці. Загинув від вибуху гранати у власній квартирі. Подію назвали нещасним випадком. Служив за контрактом у 40-му полку Нацгвардії. Не раз виїздив в АТО. Залишилася дружина.

19 листопада

Юрій ГАВРИЛЮК, 26 років, жив у Чукалівці Тисменицького району на Івано-Франківщині. Загинув в аварії. Молодший сержант, служив у 10-й бригаді. Залишилися батьки й наречена.

В АТО загинули троє українських бійців — попередньо, через необережне поводження з піччю. Причини з'ясовують.

20 листопада

Віктор МОТИШЕН, 34 роки, із села Тавричанка Каховського ­району на Херсонщині. Загинув біля селища Невельське Ясинуватського району на Донеччині. Обставини не уточнені. Молодший сержант, водій роти вогневої підтримки в 17-му батальйоні "Кіровоград" 57-ї бригади. Залишилися сестра й дружина.

Олег ЗАЄЦЬ, 42 роки, із села Люхча Сарненського району на Рівненщині. Демобілізований учасник АТО. Раптово помер удома. Залишилися дружина й три доньки.

21 листопада

Богдан ЛЕВИЦЬКИЙ, із села Стоянів Радехівського району на Львівщині. Загинув в аварії. Капітан, 2015-го пішов на фронт добровольцем. Залишилися дружина й троє дітей. Один із синів — офіцер, служить в АТО.

23 листопада

Дмитро РЕЗНИК, 34 роки, із села Ушня Менського району на Чернігівщині. Помер через раптову зупинку серця. 2016-го повернувся з фронту з важкою пневмонією. Залишилися мати й сестра.

25 листопада

Євген МАЛИШ, 37 років, із Знам'янки Кіровоградської області. Був добровольцем у складі 30-ї бригади із серпня 2014-го. Служив за контрактом у 54-й. Тяжкі контузії підірвали здоров'я.

26 листопада

Володимир "Акела" Горовий, 45 років, із села Зарічани на Житомирщині. Помер від травм, які завдала колишня дружина під час сварки. Отримав забої та рани голови, кульові рани грудей і плеча.

27 листопада

Сергій ОРЛОВ, 45 років, із Нікополя Дніпропетровської області. Раптово помер удома. Демобілізований учасник АТО.

30 листопада

Віктор "Студент" МАРИНИЧ, 56 років, з Олександрії Кіровоградської області. Помер від раку. Афганець, доброволець батальйону "Донбас". Служив з березня 2015-го по квітень 2016-го. Залишилася донька.

Зараз ви читаєте новину «У восьмигодинному бою загинули четверо солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути