вівторок, 01 березня 2016 05:10

В Ужгородському аеропорту бігають зайці та козулі

Державна авіаційна служба заблокувала роботу міжнародного аеропорту "Ужгород". Останній рейс звідси здійснили 18 лютого. Під час перевірки там знайшли порушення: територія не огороджена, частину її зайняли дачники, які вирощують там овочі. Летовище обслуговувало рейс Ужгород — Київ авіакомпанії "Мотор Січ".

Площа біля злітної смуги заросла чагарниками. У них завелися дикі звірі.

— Коли ми йшли туди, з-під ніг вискакували зайці, а з кущів на смугу вибігла козуля. І це — режимний об'єкт, — каже губернатор Закарпаття 65-річний Геннадій Москаль. 22 лютого перевіряв летовище. — Примушу дирекцію поставити охорону і залатати огорожу. Бо так можна легко пронести вибухівку на борт літака.

В Україні є 22 міжнародні аеропорти. Найбільше регулярних рейсів мають летовища у Львові, Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Херсоні, Миколаєві, Запоріжжі, селищі Лиманському на Одещині та два в Києві. Торік перевезли близько 5 млн пасажирів. По одному або кілька регулярних рейсів мають Чернівці, Суми, Житомир. Решта аеропортів обслуговують чартери та приватні літаки. Закриті — в Черкасах, Кіровограді, Хмельницькому, Полтаві, Луцьку. Летовища Донецька та Луганська зруйновані через бойові дії. У Маріуполі та Сіверськодонецьку на Донбасі не працюють через близькість до лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «В Ужгородському аеропорту бігають зайці та козулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути