Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 06:55

В Україні "Теслу" презентували раніше, ніж у Євросоюзі

Автор: Володимир МУКАН
  В електромобіля ”Тесла Модел 3” ручки заховані в дверях, щоб зменшити опір повітря під час руху. На одному заряді машина проїжджає 500 кілометрів
В електромобіля ”Тесла Модел 3” ручки заховані в дверях, щоб зменшити опір повітря під час руху. На одному заряді машина проїжджає 500 кілометрів

Найновішу модель американського електромобіля "Тесла" показали 2 березня у центрі "Київекспоплаза" на столичній вул. Салютній.

"Тесла Модел 3" — єдина в Україні. У країнах ЄС її почнуть продавати з липня. У США перші замовники, не пов'язані із заводом "Тесла", отримали машини у грудні. У електронній черзі на купівлю цього легковика стоять понад 400 тис. людей.

— Я теж записався майже два роки тому, але чекати треба ще чимало. Вирішив придбати машину в американців, які її нещодавно купили, й привезти в Україну, — говорить 34-річний Олександр Кравцов, керівник компанії "Електрокарс", що продає і обслуговує електричні машини. — Із п'яти пропозицій обрав легковик із невеликим пробігом. Ця синя "Тесла" — рекордсмен. На ній попередній власник із журналістом американського видання проїхали 4,6 тисячі кілометрів за 50 годин і 16 хвилин.

"Модел 3" має два багажники — спереду й позаду. Акумулятори вбудовані у днище, двигун — біля осі задніх коліс. На центральній торпеді немає жодної кнопки, дифлекторів повітря й стрілочних приладів. Уся інформація виведена на сенсорний монітор, подібний до планшета. З нього вмикається пічка, конди­ціонер, приймач та інші функції.

Машину оснастили найдосконалішим у світі автопілотом. Він сам повертає кермо, орієнтуючись на розмітку дороги, і зменшує швидкість, коли це потрібно. На одному заряді електромобіль проїжджає 500 км. Його можна заряджати від домашньої розетки на 220 В і від швидкісної зарядки. Вартість "Тесла Модел 3" у повній комплектації $79 тис. — майже 2,1 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні "Теслу" презентували раніше, ніж у Євросоюзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути