четвер, 14 жовтня 2010 04:45

У столичній пробці жінки фарбували нігті за кермом

Автор: фото: Кирило Куліков
  Автомобілі стоять у заторі на столичній вулиці Глибочицькій ввечері 12 жовтня
Автомобілі стоять у заторі на столичній вулиці Глибочицькій ввечері 12 жовтня

— Этот скоростной трамвай я запомню надолго. Три года его строили, а за пару дней до открытия устроили веселую жизнь всему Киеву. Все в лучших советских традициях. Из-за этого я добирался домой на два часа больше, чем обычно, — каже столичний водій Анатолій Гак, 43 роки.

У вівторок після обіду рух машин у центрі столиці практично зупинився. "Київавтодор" обмежив проїзд вул. Борщагівською та просп. Комарова, де проходить гілка швидкісного трамвая. Ці дороги — важливі транспортні артерії, які з'єднують центр міста з житловим масивом Борщагівка.

— Будівельники пригнали десятки КамАЗів із землею та асфальтом. Спішать усе зробить до четверга. Проїхати неможливо. Весь транспорт протискається провулками на проспект Перемоги, — каже російською у вівторок о шостій вечора киянка Валентина Лаврюк, 57 років. Вона стоїть на трамвайній зупинці на Подолі.

Водії порушують правила — їдуть по зустрічних смугах і тротуарах, ігнорують сигнали світлофорів. Тому на перехрестях — повний хаос. На розі вул. Глибочицької та Кудрявського узвозу водії виходять із машин і самі регулюють рух. За 400 м звідти розташований Департамент ДАІ України. Патрульні машини кілька разів проїжджають повз заблоковане перехрестя.


— Місто стало намертво. Поділ, Лук'янівка, Солом'янка, Чоколівка — там машини практично не рухаються. Люди повимикали двигуни і сидять по півгодини, чекають, коли хоть якийсь просвіт з'явиться, — о сьомій вечора на Глибочицькій каже водій "ніссана" до водія "фольксваґена". Їхні машини стоять одна навпроти одної.

Від вул. Артема до пл. Контрактової машини не рухаються. До Лук'янівки стоять у п'ять рядів. Жінки за кермом фарбують нігті, чоловіки виходять і стоять біля авто. У джипі "Тойота Прадо" водій дивиться портативний телевізор.

36-річний Артем у синій "мазді" читає книгу. Двигун заглушив:

— Завжди перед виїздом дивлюся, чи завантажені дороги. Щоб були варіанти об'їхати. А це забув глянути, бо спішив — брат приїхав у гості з-за кордону. Із Сагайдачного до Смирнова-Ласточкіна тягнуся 40 хвилин. І розвернутися не можу, бо підперли.

Інтернет-сервіс "Відеопробки", що відстежує ситуацію на дорогах у режимі реального часу, зафіксував максимальну кількість автомобілів на дорогах о 19.29. Протягом дня в місті сталися дев'ять аварій.

37-річний Євген залишив свою "мітцубісі" на тротуарі Глибочицької і пішов.

— Усе через водіїв, які їдуть по зустрічній. Чекав близько години на перехресті Артема–Чорновола–Дмитрівська, ледве розвернувся на Глибочицьку. Думав, там швидше проїду. Урешті залишив авто і пішов. Півтори години бродив вулицями, потім перекусив у "МакДональдзі". Отримав масу задоволення від прогулянки, бо рідко ходжу пішки. Повернувся близько дев'ятої, а ситуація не змінилася.

Пробки розсмокталися після 21.00. За годину від заторів звільнилися дороги на Подолі, Лук'янівці, Солом'янці. Найдовше тягнувся транспорт просп. Повітрофлотським і вул. Чорновола, що прилягають до вул. Борщагівської.

— Ми попереджали столичних водіїв про обмеження руху в цьому районі. Там прискореними темпами будують лінію швидкісного трамвая. Просимо об'їжджати це місце, — каже керівник прес-служби столичного ДАІ Наталя Сторожик.

У середу великих заторів на дорогах Києва не було. Кажуть, на Борщагівській зменшилася кількість будівельної техніки. Міська влада перенесла відкриття лінії швидкісного трамвая на 16 жовтня. Причин у Київміськдержадміністрації не пояснюють.

Зараз ви читаєте новину «У столичній пробці жінки фарбували нігті за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути