субота, 02 серпня 2008 07:11

У Соледарі відбулося відкриття нових трьох виробничих ліній заводу ТОВ "КНАУФ Гіпс Донбас"

  На передньому плані (зліва направо) Олексій Рева, Володимир Логвиненко, Юрій Чижмарь, Ніколаус Кнауф і Манфред Грундке перерізають стрічку на відкритті нових виробничих ліній КНАУФ-гіпсоплит та сухих будівельних сумішей КНАУФ
На передньому плані (зліва направо) Олексій Рева, Володимир Логвиненко, Юрій Чижмарь, Ніколаус Кнауф і Манфред Грундке перерізають стрічку на відкритті нових виробничих ліній КНАУФ-гіпсоплит та сухих будівельних сумішей КНАУФ

Група КНАУФ — провідний світовий виробник гіпсу, будівельних матеріалів для внутрішнього та зовнішнього оздоблення, ізоляційних виробів. Вона є найбільшим німецьким інвестором будівельної галузі України.

1998 року в країні відкрили перший завод — товариство "КНАУФ Гіпс Київ", де випускають гіпсокартонні плити. У його модернізацію та розвиток інвестовано майже $44 млн. Другий завод з"явився в Соледарі Донецької області. На ньому  виробляють будівельні матеріали на основі гіпсу: КНАУФ-плити (гіпсокартонні плити), КНАУФ-гіпсоплити та сухі будівельні суміші КНАУФ. У проект вкладено $200 млн.

22 липня в Соледарі відбулося урочисте відкриття трьох виробничих ліній заводу "КНАУФ Гіпс Донбас" вартістю 80 млн євро. На зустріч прибули співвласник і голова ради засновників міжнародної групи КНАУФ Ніколаус Кнауф, губернатор Донецької області Володимир Логвиненко та губернатор Тернопільщини Юрій Чижмарь.

— Введення в експлуатацію нових виробничих потужностей дозволить нашій компанії краще забезпечувати споживача високоякісною продукцією вітчизняного виробництва, — каже Ніколаус Кнауф. — У цілому ми інвестували в завод 1,3 мільярда гривень. Разом з тим, зробили помилку, вклавши великі кошти в модернізацію виробництва. Бо продажі залишаються на рівні минулого року. Потужності підприємств КНАУФ в Україні використовуються наполовину, у кращому разі — на дві третини. Тому фірма КНАУФ призупиняє свою інвестиційну діяльність у країні до кращих часів, тобто мінімум на два-три роки.

Відкриття нових ліній забезпечить випуск гіпсокартонних плит КНАУФ на рівні 60 млн кв. м, КНАУФ-гіпсоплит — майже 1 млн кв. м, сухих будівельних сумішей — 300 тис. т  на рік.

Зараз ви читаєте новину «У Соледарі відбулося відкриття нових трьох виробничих ліній заводу ТОВ "КНАУФ Гіпс Донбас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути