Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 02:45

В організаторів протесту забрали портрет Януковича

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

На сходах Київської міської ради на вул. Хрещатик, 36 о 14.15 у вівторок збираються п'ятеро активістів Всеукраїнської профспілки "Народна солідарність". Ліворуч від вхідних дверей — гучномовець і портрет президента Віктора Януковича. Його хочуть спалити на знак протесту підвищення тарифів на комунальні послуги.

Олексія Кляшторного, керівника профспілки, запрошують до будівлі зустрітися із головою Київської держадміністрації Олександром Поповим. Тільки-но він заходить, невідомий вихоплює портрет і починає тікати. Його ловлять шестеро із 20 міліціонерів, які стояли поруч. Беруть за руки і ведуть за будинок. Портрет протестувальникам не повертають.

— Збиралися його спалити після промови Кляшторного, коли мав вийти від Попова. Думаю, цей невідомий — просто запланована владою провокація, — каже активіст Олексій Гур'єв.

— А у вас тільки один портрет Януковича? — запитує чоловік, що стоїть між кількох десятків журналістів. — Стільки народу зібрали і так обісратися. Та я б від руки намальоване спалив.

Із будівлі виходить Олексій Кляшторний:

— Ми мали бесіду із Поповим про комунальні платежі. Він вважає, що у президента немає іншого виходу, як їх підвищувати. Та я вважаю інакше.

Активісти профспілки пообіцяли найближчим часом піти під Адміністрацію президента й закінчити свою акцію зі спаленням портрета Януковича.

Зараз ви читаєте новину «В організаторів протесту забрали портрет Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути