пʼятниця, 18 грудня 2009 08:08

В Одесі майже зупинився транспорт

16 грудня зранку на Одещині почав падати лапатий сніг. А по обіді майже всі дороги в обласному центрі були блоковані. Легковики застрявали в кучугурах, буксували. Зупинився рух на трасах.

— Я не доехал до поворота на Илличевск 300 метров, — каже 22-річний Гліб Свяжин, водій "Ніссану Мікри". — Сел на пузо в двенадцать дня. Вот уже девятый час стою, все выгребаюсь. Здесь семь машин, все пытаются вылезти. Может, дальше еще стоят, но трасса просматривается метров на 50. Говорят, спасателей нам выслали, но ничего не видно.

У водіїв, які забуксували, закінчувався бензин. Обігрівачі вмикали лише за крайньої необхідності. Кидати машини і йти ніхто не наважувався — до вечора шар снігу сягав 1 м. Затор на трасі Іллічівськ—Одеса розтягнувся на 6 км.

— Ми всю техніку кинули на затори, — кажуть увечері в середу у обласному Головному управлінні МНС. — На трасу до Іллічівська відправили три спеціальні ЗІЛи, які обігріватимуть людей. Буксують усі. Не може ні "швидка" доїхати, ні електрики-ремонтники. дворічного хлопчика ми привезли в лікарню пожежною машиною.

Працівники ДАІ зафіксували за добу п"ять аварій. Загиблих немає.

— Ми ще зранку попереджали, просили водіїв без потреби не виїжджати, обережно рухатися, не перевищувати швидкість, — каже Олена Якобчук з обласного управління ДАІ. — О дев"ятій ранку обмежили рух на трасах до Чорноморки, Білгорода-Дністровського, Рені, Кучургану, Миколаєва. Їх сильно замело.

Придатними для проїзду вважають дороги до міста Южне, на Київ, частину кільцевої і частину траси на Іллічівськ.

— Деякі люди покидали свої машини, — продовжує Олена Якобчук. — Востаннє така погода в нас була 2003-го. Тоді на бетеерах виїжджали на трасу, вивозили гарячий чай.

На вулицях Одеси поменшало легковиків. Їздить переважно переповнений громадський транспорт.

— Якесь стихійне лихо, — каже 24-річна Ірина Тютріна. — Все замело. Трамвай перевернувся на Французькому бульварі. Маршрутки після четвертої дня практично не їздили. Таксисти підняли ціни. Якщо я за проїзд у таксі раніше платила 25 гривень, то вчора попросили 75. Сьогодні багато людей не вийшли на роботу. Я теж удома.

Дворічного хлопчика привезли в лікарню пожежною машиною

— Люди постійно дзвонять, просять таксі, — каже 19-річна Леся Дяґель, диспетчер фірми "Ріал", у четвер, 17 грудня. — Зараз кожне замовлення в середньому виконується по півтори години, коли при нормальних умовах — 15 хвилин. Учора в нас був потрійний тариф. Наші машини стоять у заторах, палять бензин. По місту все блоковане, багато перевернутих машин. Один наш таксист 500 метрів їхав 8 годин.

— Погода з самого ранку була погана, але їздити можна було, — каже 21-річний Олексій Триль. Він таксує на "Мітцубісі Лансер". — З четвертої дня — стало неможливо. На Корольова—Вільямса в одному місці на підйомі стало 12 маршруток. Центральна вулиця Балківська була перекрита повністю — джип застряв. Трактористи наживалися, тупо збивали гроші з водіїв. Нас витягнув за 250 гривень.

Проблеми виникли і на трасі Херсон—Миколаїв. На 21-му кілометрі зупинилися десятки авто.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі майже зупинився транспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути