вівторок, 26 лютого 2013 06:30

"У нинішніх територіальних межах Київ не може далі розвиватися"

Автор: фото з сайта www.lifekiev.com
  Олександр Мосіюк: ”80 відсотків мешканців передмістя столиці не працюють у своїх селах та містечках, а їздять до Києва”
Олександр Мосіюк: ”80 відсотків мешканців передмістя столиці не працюють у своїх селах та містечках, а їздять до Києва”

Депутати Київради збираються розширити межі Києва на 2075,7 га. Планують приєднати землі Лісниківської, Білогородської, Княжицької і Гнідинської сільських рад, Чабанівської селищної ради, Ірпінської, Вишгородської, Броварської міських рад, а також селища Коцюбинське Ірпінської міськради. Проект відповідного рішення 21 лютого винесли на обговорення депутатського корпусу.

Розширення столиці вигідне жителям приєднуваних територій, вважає 57-річний Олександр Мосіюк, директор дослідницьких програм Інституту демократії ім. Пилипа Орлика, виконувач обов'язків голови Київської міської ради у 1990-1992 роках.

— Це дасть створення нових робочих місць, вищі зарплати, кращу інфраструктуру, нові дороги. От візьміть Гостомель. Я недавно там проїжджав. Це ж кошмар — яма на ямі, як після війни. І така картина майже в усіх населених пунктах, які межують зі столицею. Єдиний комплімент місту Буча. Це ж лялька завдяки їхньому мерові-господарнику. Ще позитив укрупнення полягає в тому, що на розширену територію пускатимуть комунальний транспорт, збільшиться кількість маршрутних таксі. Можливо, пустять додатковий електротранспорт. І так 80 відсотків мешканців передмістя столиці не працюють у своїх селах та містечках, а їздять до Києва. Це фактично кияни.

Які ще переваги?

— Не буде тотальної корупції в сільських радах, де зараз сидять виключно бізнесмени, які за пачку стодоларових купюр тихцем готові продати що завгодно. В Київраді зараз посилився вплив громадськості, вона більш організована. Це трішки перешкоджатиме дерибану землі. А в селах яка громадськість? Молодь там лише ночує, а старе покоління нічого в цьому не тямить. Покращиться рівень медицини. Мешканців Коцюбинського везтимуть по "швидкій" не до Ірпеня, а до столичної лікарні.

Які зміни чекають на Київ після розширення?

— Місту треба переглянути генеральний план розвитку. Ні в якому разі не дозволяти будувати нові промислові підприємства у зелених зонах, щоб не забруднювати довкілля. Необхідно будувати нову окружну дорогу. В тих межах, в яких Київ є зараз, місто не може далі розвиватися. Йому потрібні нові екологічно чисті рекреаційні зони. Ви подивіться, що зараз робиться на Подолі. Це вже не історична частина Києва, а район, де розташований склад на складові. На вулицях Верхній і Нижній Вал дихати нічим.

Зараз ви читаєте новину «"У нинішніх територіальних межах Київ не може далі розвиватися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути