четвер, 23 вересня 2010 04:28

У новому терміналі людину "просвічуватимуть" променями

Новий пасажирський термінал F відкрили у вівторок у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" під Києвом. Він став четвертим діючим цього підприємства.

— Термінал дуже великий. Там є зручний зал очікування, бізнес-зал, велика парковка, сучасна система кондиціонування. Діятиме європейського рівня кімната матері та дитини. Тут можна підігріти їжу, покласти її в холодильник. Помити малюка, перевдягнути або прилягти відпочити. Усе безкоштовно, — каже прес-секретар аеропорту Оксана Ожигова, 40 років.

У приміщенні встановили 30 стійок реєстрації та веб-кіоски, де пасажири зможуть зареєструватися самостійно без черги. В зоні прикордонного контролю працюватиме карткова система. За допомогою неї про обмеження на виліт можна дізнатися за 10 с. У решті випадків працівник вводить паспортні дані людини вручну. Комп"ютер перевіряє інформацію про неї за різними базами даних. Це забирає зо 10 хв.

— Будуть установлені боді-сканери, яких в інших аеропортах України немає. Це величезна скляна камера. Вона міліметровими променями "просвічує" людину і дозволяє побачити все, що під одягом і всередині тіла. Інформація виводиться в кімнату оператора. Для здоров"я це абсолютно безпечно, — пояснює Ожигова.

В аеропорті планують, що в ніч проти 30 жовтня термінал почне обслуговувати половину рейсів.

Олександр Кава, 31 рік, директор Центру політичного та економічного аналізу, розповідає "ГПУ", що до нового терміналу не побудували дорогу:

— Триває судова тяганина між аеропортом "Бориспіль" та компанією "Аеросвіт" за право власності на цю ділянку. Вона перебуває у "підвішеному" стані. Свого часу її продали "Аеросвіту", а потім "Бориспіль" намагався її повернути. Зараз проїзд організували через віп-територію терміналу С. Проте я не думаю, що це створить особливі транспортні проблеми. Головний клопіт — проїзд через привокзальну площу аеропорту "Бориспіль". Коли багато рейсів, там утворюються затори.

Зараз ви читаєте новину «У новому терміналі людину "просвічуватимуть" променями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути