пʼятниця, 18 жовтня 2019 06:10

У ліс вивозили відходи із заводу

Відходи з цукрового заводу в райцентрі Гайсин на Вінниччині вантажівками вивозили із серпня у ліс. Скидали в колишні ракетні шахти біля села Тарасівка Гайсинського району. Селяни скаржаться на сморід. Вода у криницях зіпсувалася, кажуть.

— Уперше побачила наприкінці літа, як скидають відходи, — говорить мешканка Тарасівки, не називається. — Під'їхала до вантажівок і сфотографувала. В ямі все клекотіло. Тхнуло кислим. Водії пояснили, що це треба для рекультивації лісу.

Територія колишніх шахт належить Гайсинському лісовому господарству.

— Із цукровим заводом маємо договір про рекультивацію ґрунту, — розповідає директор лісгоспу Микола Лащенко, 50 років. — Вантажівки два роки возитимуть ґрунт, який лишився після миття буряків. Потім на тому місці висадимо дерева. На роботи маємо погодження екологічної інспекції.

Після скарг вивезення відходів призупинили, каже голова райради Григорій Боровий, 54 роки:

— Виїхав на місце одразу, як побачив допис у соціальних мережах. Як керівник району маю контролювати такі речі й вимагати пояснень. Але це територія лісгоспу. Тому про вивезення відходів нас не попередили. Знаю тільки, що в них мають бути дозволи екологічної служби.

Військову частину в лісі будували на початку 1960-х. У шахтах тримали шість ракет. За майже 20 років установу ліквідували.

Зараз ви читаєте новину «У ліс вивозили відходи із заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути