вівторок, 30 березня 2010 19:28

У Києві у зоопарку загинули лебеді й зебра

У Києві у зоопарку загинули лебеді й зебра

— Мертвих птахів виносили вночі. Поскладали у мішки і доправили у ветеринарний пункт. Дирекція зоопарку це приховує, — розповідає Сергій Григор"єв, колишній керівник прес-служби столичного зоопарку.

Повідомлення про загибель птахів Сергій отримав від колишніх колег. Каже, минулого тижня зоопарк втратив 12 птахів. Двоє лебедів-шипунів, двоє гусей, двоє канадських цесарок, гірського гуся, внесеного у міжнародну Червону книгу, чотирьох білих лелек і одного індика.

Зоопарк надіслав офіційне повідомлення: "Хотим уведомить, что распространенная Сергеем Григорьевым информация не соответствует действительности".

— Ситуація із загибеллю тварин покрита мороком, — говорить Кирило Трантін, 37 років, звільнений півроку тому заступник директора Київського зоопарку. — Адміністрація хоче усе списати на бродячих собак, які начебто пробралися у загін із птахами. Насправді доступ собакам у зоопарк давно перекритий. Я підозрюю, що птахів або нагодували зіпсованою їжею, або їм трапилася отрута, яку розсипають у вольєрах від пацюків.

Григор"єв оцінює збитки в 35 тис. грн. Така ринкова вартість птахів цих видів. Лебідь зараз коштує $800, а ""червонокнижний"" гусак — не менше $5 тис.

Останньої зими у звіринці померли тигр і ведмідь, окрім 12 птахів, за даними ініціативної групи з порятунку Київського зоопарку.

Учора стало відомо, що загинув 7-річний самець зебри Тео. Тварина вийшла вранці із загону, зі слів Григор"єва. Її хтось чи щось налякало. Зебра кинулася втікати і сильно вдарилася у металеву загорожу. Від отриманих травм Тео помер. Прес-служба зоопарку відмовилася прокоментувати цю інформацію.

Зараз ви читаєте новину «У Києві у зоопарку загинули лебеді й зебра ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути