Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2017 00:00

У Німеччині арештували бійця АТО за рішенням окупаційного суду

19 лютого в Мюнхені заарештували колишнього командира добровольчого батальйону "Київська Русь" 42-річного Юрія Старова. Раніше його оголосив у міжнародний розшук Сімферопольський суд в окупованому Криму.

— Юрій подзвонив із Мюнхена і сказав, що його затримали в аеропорту. Він летів у США на виставку парашутної техніки, — говорить 51-річний Олег Березюк, адвокат Старова.

— Старов був оголошений у розшук 2013 року. Це ­зробив слідчий відділ Служби ­безпеки України у Львівській області, за дорученням кримського СБУ. Старова підозрювали у розтраті і привласненні майна, — каже генконсул у Мюнхені Вадим Костюк, 42 роки.

Адвокат Олег Березюк це заперечує:

— Мій підзахисний з 2010 року очолював науково-дослідний інститут у Феодосії. Це було ­єдине підприємство, де ­в­иготовляли парашути для десантників. Це не влаштовувало керівництво. Юрію пропонували ­звільнитися, але він не погодився. Тоді звинуватили у невиплаті зарплати. Відкрили справу. Але доказової бази не було, і все затихло. Теперішній арешт — це провокація російських спецслужб. А те, що Інтерпол виконує рішення окупаційного уряду — халатність українського правосуддя. Бо всі постанови, які приймаються у Криму — недійсні.

Зараз Юрія Старова готують до екстрадиції в Україну.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині арештували бійця АТО за рішенням окупаційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути