пʼятниця, 21 грудня 2012 00:30

Узимку не варто відмовлятися від м'яса

Одягати одразу кілька кофт чи светрів у морози не радить столичний терапевт Олександр Рильцов, 48 років.

— Так можна швидко спітніти й через це застудитися. Бо одяг не гріє, а лише береже тепло. Достатньо одного теплого светра, а під нього вдягти сорочку. Куртку варто обрати з натуральним пухом, бо штучний зберігає тепло втричі гірше.

У сильні холоди слід активніше рухатися, не стояти на місці. Виходячи на вулицю, завжди вдягати шарф із будь-якої тканини. Він убереже від застуди найвразливішу частину тіла — горло. Шарф також затримує тепло у верхній половині куртки. Ним можна закрити обличчя, коли дме сильний вітер.

— Носіть цільні рукавиці, а не ті, що обгортають кожен палець окремо. Бо якщо пальці знаходяться поряд, то грітимуть один одного. У взуття має бути товста підошва, щоб нога перебувала вище від промерзлої землі.

Радить узимку не відмовлятися від м'яса.

— Овочі мають білки, але не жири. А в курятині, свинині та яловичині жирів достатньо. Вони дають енергію й добре гріють організм у холоди. Також — тримають у тонусі м'язи. За добу взимку варто з'їдати до 150 грамів вареного або тушкованого м'яса.

У мороз шкіра сильно зневоднюється, тому треба щодня наносити на обличчя й руки зволожувальний крем. Краще перед сном, коли шкіра заспокоїться після стресу від холоду. А зранку — не менше як за 2 години до виходу з дому.

Зараз ви читаєте новину «Узимку не варто відмовлятися від м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути