Ексклюзиви
вівторок, 07 листопада 2017 00:25

Утричі зросла кількість хворих на менінгіт

Від менінгіту (запалення оболонок головного і спинного мозку. — ГПУ) померла 2-річна Мілана. Це сталося вранці 31 жовтня. Її забрали в лікарню напередодні ввечері — різко підскочила температура. Спершу діагностували гостру респіраторну вірусну інфекцію, а через 6 год. дитини не стало.

— Мілана занять не пропускала, не хворіла. Була розумничка, гарно говорила, — пригадує завідувачка дитсадка №450 Інна Коротка.

— За цей рік кількість хворих на менінгококову інфекцію в місті різко зросла. Небезпечною недугою заразилися 27 киян. Серед них 18 дітей віком до 17 років. Померли троє. Торік усього було 10 хворих, — каже Валентина Гінзбург, директор департаменту охорони здоров'я КМДА.

— Менінгіт проявляється спочатку, як застуда — підвищується температура вище 39 градусів, зникає апетит, хворий відчуває біль у м'язах і суглобах. Останнім з'являється висип, що має ознаки крововиливів. До його появи для постановки діагнозу орієнтуватися практично немає на що. Тому часто пацієнтові діагностують ГРВІ. Смерть може статися вже у перші дні після появи всіх симптомів. Хвороба передається повітряно-крапельним шляхом. Має різні форми — від такої, що не загрожує життю, до небезпечної менінгококцемії. Найвразливіші — діти й люди з ослабленим імунітетом.

Найчастіше спалахи менінгококової інфекції фіксують у березні та жовтні, кажуть у столичній Держпродспоживслужбі.

— Заразитися можна від хворого, який чхає, кашляє. Аби убезпечитися, потрібно, провітрювати кімнати, часто мити руки, — радить лікар Наталія Тімко.

Зараз ви читаєте новину «Утричі зросла кількість хворих на менінгіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути