понеділок, 29 грудня 2008 17:04

Унаслідок вибуху в Євпаторії загинули 27 людей

Два дні витратили рятувальники, аби розібрати завали житлового будинку в Євпаторії, зруйнованого вибухом.

Загалом знищено 35 квартир. Загинули 27 осіб, зокрема троє дітей. Працівники Міністерства з надзвичайних ситуацій врятували 21 людину. Зі слів міністра МНС Володимира Шандри, 45 років, усі загиблі померли в момент вибуху.

У відділі соціальної політики міськвиконкому Євпаторії "ГПУ" повідомили, що станом на понеділок складено списки, чиновники з"ясовують, кому слід надати нові помешкання, а кому — грошову компенсацію. Кажуть, часу на оформлення всіх документів піде багато.

На місце трагедії 25 грудня приїжджали президент України Віктор Ющенко і прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Глава держави вимагає, аби всі потерпілі були забезпечені житлом до 31 грудня 2008 року. Зі слів заступника міністра праці та соціальної політики України Павла Розенка, 29 сімей, які втратили житло внаслідок вибуху, вже звернулися із проханням виділити їм нові квартири. Постраждалі можуть відмовитися від нового житла і взяти натомість грошову компенсацію, каже Розенко. Сім"ям нададуть грошову допомогу в розмірі 100 тис. грн на кожного загиблого.

129 мешканців пошкодженого будинку розмістили в місцевому санаторії "Феміда". Їх годують, надають медичну і психологічну допомогу.

Міністр Володимира Шандра каже, точно відомо, що в будинку вибухнув не побутовий газ. Основна версія надзвичайної події — вибух балонів із киснем і ацетиленом, що перебували в підвалі й належали ЖЕКу. Їх зберігали там працівники майстерні, що виготовляли металеву огорожу. Під час розбирання завалів рятувальники знайшли в підвалі 11 балонів.

Вибух у 5-поверхівці на вул. Некрасова, 67 у Євпаторії стався 24 грудня о 21.45. Всього в будинку було шість під"їздів і 95 квартир. Перший і другий під"їзди зруйновані вщент, решта ушкоджені.

Міністр житлового господарства Олексій Кучеренко повідомив у п"ятницю, що рік тому мешканці будинку на Некрасова зверталися в житлово-комунальне управління Євпаторії. Вимагали від чиновників, аби ті прибрали балони з киснем із підвалу. Писали в колективному листі, що бояться повторення трагедії, як це сталося рік тому в Дніпропетровську на вул. Мандриківській. Там вибухнув побутовий газ. Євпаторійські чиновники проігнорували колективний лист жителів.

Зараз ви читаєте новину «Унаслідок вибуху в Євпаторії загинули 27 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути