Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 01:30

Юна херсонська художниця підкорила столицю

Автор: Фото: Олена ЛУТЧЕНКО
  Надія Новицька провчилась у Херсонській художній школі 15 років. Зараз там викладає дизайн
Надія Новицька провчилась у Херсонській художній школі 15 років. Зараз там викладає дизайн

Наприкінці березня в Центральній виставковій залі Спілки художників України відбулася виставка робіт студентів кафедри дизайну Херсонської художньої школи. Найбільше експонатів належали четвертокурсниці Надії Новицькій, 20 років.

Заняття живописом дівчина розпочала ще в дошкільному віці, коли намалювала свою першу картину на кімнатних шпалерах. А допомагала їй у цьому молодша сестра. Після цього мати відвела обох доньок до художньої школи. Потім була школа танців, музична, різні гуртки. Коли дівчатка всього спробували, мати запитала: "Ну, хто куди?". Молодша, Людмила, обрала музику, а Надія — малювання. З того часу вона нерозлучна з фарбами.

— От тільки недешево коштують матеріали, а їх же треба чимало купувати, як і решту необхідного знаряддя для творчості, — говорить Надія Новицька, розкладаючи на столі свої картини та мистецьке начиння.

Її картини — то готові ілюстрації для солідного книжкового або ж журнального видання. Утім, своє майбутнє Надія пов'язує з ілюстрацією книжок.

— Роботи Надії Новицької сповнені натхнення, експресії, мають виразну лінійну ритміку. Студентка має талант, що вирізняється у своєрідній манері, власному баченні й особливій графічній стилістиці, — каже Анатолій Сліпич, завідувач кафедри графічного і комп'ютерного дизайну Національної академії кадрів культури і мистецтва.

Херсонська художня школа дає змогу розвиватися й удосконалюватися дітям, починаючи з дошкільного віку. Вона вирізняється особливим підходом до художньої освіти: тут більше уваги приділяють не лише академічній правильності малюнка, а й творчій свободі художника. Та головне, тут втілюється в життя принцип неперервності освіти — діти з 5 років починають займатися в художній школі, продовжують навчання в дизайн-ліцеї. Потім стають студентами одного зі столичних вузів, з якими співпрацює комплекс. Це — Національна академія керівних кадрів культури та мистецтва та інститут реклами.

Надії Новицькій довірили викладання дизайну в рідному закладі, де провчилася 15 років. У планах студентки — навчання в магістратурі Київського інституту реклами.

Зараз ви читаєте новину «Юна херсонська художниця підкорила столицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути