четвер, 13 вересня 2012 05:15

"Юлію Абаплову примусили дати неправдиве інтерв'ю про Тимошенко"

Адвокат Юлії Тимошенко 45-річний Сергій Власенко переконаний, що інтерв'ю Юлії Абаплової, колишньої співкамерниці його підзахисної, про солодке життя екс-прем'єра в Качанівській колонії було продиктоване адміністрацією закладу.

— Абаплова прожила в одній камері з Юлією Володимирівною три місяці. Її заставляли стежити, що їсть Тимошенко, чи займається спортом, хто до неї має прийти в гості. Одного дня прийшли в камеру і попросили вийти на прогулянку. На вулиці пояснили, що треба дати інтерв'ю на відео. Попросили розказати, як розкошує Тимошенко в тюрмі, як вона всіх обвела круг пальця, коли була на волі. 25 березня Абаплова написала мені листа, в якому в усьому зізналася, — розповідає Сергій Власенко.

Захисник не оприлюднював цього листа раніше через побоювання стосовно долі Абаплової.

— Я розумію, настільки важливе й небезпечне це зізнання. Тому тягнув до останнього. На жаль, більше зволікати не можу, оскільки Юлію Володимирівну дедалі більше оббріхують, — пояснює адвокат.

Припускає, Абаплову можуть убити будь-якого дня.

— Після того, як Тимошенко побили в камері, Юлію на п'ять місяців помістили в карцер. Знущалися. Зараз до неї не пропускають журналістів. Не хочуть, аби вона зізналася у недостовірності свого інтерв'ю. Боюся, що завтра-післязавтра її можуть прибрати.

Також наголошує, що Юлія Володимирівна готова поспілкуватися із журналістами.

— Мені стало відомо, що до пенітенціарної служби надходили запити не тільки від вітчизняних, а й від закордонних ЗМІ, таких як "Німецька хвиля", Бі-Бі-Сі, Сі-Ен-Ен та інших. Однак поки що не тільки пресу не пускають, а й дипломатів. Приміром, сьогодні не пропустили міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта.

Зараз ви читаєте новину «"Юлію Абаплову примусили дати неправдиве інтерв'ю про Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути