пʼятниця, 26 травня 2017 06:16

Вулиці перекрили барикадами зі сміття

Автор: www.facebook.com/Varta1
  Сміттям перекрили дорогу жителі вулиці Кондукторської у Львові. Так нагадують міській владі, що непотріб з-під їхніх будинків не вивозять чотири тижні
Сміттям перекрили дорогу жителі вулиці Кондукторської у Львові. Так нагадують міській владі, що непотріб з-під їхніх будинків не вивозять чотири тижні

Барикадами зі сміття перекрили дорогу до власних будинків жителі вулиці Сухої у Львові 24 травня. Двома днями раніше люди так само заблокували проїзд через вулицю Кондукторську.

Так нагадали місцевій владі, що відходи під нашими вікнами давно не вивозилися, говорять львів'яни.

"Дістало! Вже чотири тижні з Кондукторської не вивозять сміття. Думаю, всім зрозуміло, як "весело" людям, які мешкають навколо. Місцеві перекрили сміттям дорогу. Певно, так потрібно зробити усюди", — написала у "Фейсбуку" місцева журналістка Анастасія Гудима.

— Нашому терпінню прийшов кінець. Живемо у смороді. А щури бігають міськими вулицями, як коти, — говорить мешканка вул. Сухої Олена Гербош, 38 років.

У місті накопичилося понад 7 тис. т сміття, заявив тиждень тому мер Львова Андрій Садовий.

— Місто готується до запровадження надзвичайної ситуації, — говорить Андрій Садовий, 48 років. — Зараз отримуємо листи від міських і обласних рад та облдерж­адміністрацій. До всіх зверталися, щоб допомогли Львову з непотребом. Відмовляють. У приватній розмові мери зізнаються, що є команда зверху нам не допомагати.

Невивезене сміття може призвести до поширення інфекційних захворювань, кажуть лікарі. Радять львів'янам обмежувати час перебування на вулиці.

Із 24 травня переповнені сміттєві майданчики міста дезінфікуватимуть працівники обласного лабораторного центру.

Наприкінці квітня у Львівській облдержадміністрації заявили, що сміття два роки готові приймати 20 міст Львівщини. На 24 травня відходи дозволяють привозити три райцентри — ­Червоноград, Буськ і Новояворівськ.

Проблеми з вивезенням сміття у Львові тривають від 30 травня 2016-го. Тоді сталася пожежа і зсув непотребу на головному міському звалищі у селі Великі Грибовичі. Загинули троє рятувальників і еколог. Полігон закрили.

На Грибовицькому звалищі можуть поставити очисну станцію

Французька компанія "Еджис" створила проект рекультивації Грибовицького звалища. Його представили мешканцям сіл Великі Грибовичі й Малехова, що поблизу полігона.

— Французи запропонували зрізати гострий кут звалища і цими відходами укріпити "тіло" смітника, — говорить 46-річний Ігор Муравський з ініціативної групи рекультивації полігона. — Також хочуть поставити потужну очисну станцію. За два роки вона переробить озеро з інфільтратом. Територія звалища не збільшуватиметься.

Представники французької фірми також запропонували звести сміттєпереробний завод на околиці Львова.

Зараз ви читаєте новину «Вулиці перекрили барикадами зі сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути