четвер, 05 листопада 2009 07:05

Україну називають прикладом у боротьбі з епідемією

Україну названо прикладом у боротьбі з епідемією грипу. Таку оцінку місії Всесвітньої організації охорони здоров"я оприлюднила вчора на селекторній нараді з керівниками регіонів прем"єрміністр Юлія Тимошенко, йшлося про запобігання поширенню інфекційних захворювань.

Глава уряду зокрема зазначила, що ВООЗ визнала ефективними дії українського уряду і працівників медичних установ щодо подолання епідемії грипу в державі за результатами моніторингу стану з розвитку захворюваності.

— Я хотіла б, щоб це було відповіддю на ту істерію, яка сьогодні розгорнули політики, заангажовані засоби масової інформації. Щоб вся країна почула оцінку Всесвітньої організації охорони здоров"я, що Україна робить все правильно, як потрібно, і що Україну будуть ставити за приклад, як боротися з епідемією, — каже Юлія Тимошенко.

— Протиепідемічні заходи українського уряду були ефективними, враховуючи потенційну загрозу, — повідомив в інтерв"ю Associated Press спікер ВООЗ Грегорі Хартл.

— Шляхом закриття шкіл і відміни масових зібрань на ранніх стадіях передачу вірусу можна призупинити, — сказав Хартл по телефону з штаб-квартири ВООЗ у Женеві. — До сих пір є тільки одна підтверджена смерть (від H1N1 в Україні), але там зараз розгорнута велика робота.

Зараз ви читаєте новину «Україну називають прикладом у боротьбі з епідемією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути