Ексклюзиви
середа, 28 серпня 2019 05:50

Український фільм змагатиметься за "Оскар"

Український фільм змагатиметься за "Оскар"
Стрічка "Додому" стала єдиним кандидатом, який подали на розгляд Національного Оскарівського комітету. Фото: Держкіно

Фільм "Додому" Нарімана Алієва представлятиме Україну на премії американської кіноакадемії "Оскар". Змагатиметься в категорії "Міжнародний повнометражний фільм".

— Моє кіно про сім'ю, базові цінності, розуміння дому та місця у світі, — каже Наріман Алієв. — Звісно, хочемо виграти "Оскар". Але для нас важливіше попрацювати з фільмом на північноамериканському ринку. Ще раз показати, що на мапі кінематографічного світу існує Україна.

За сюжетом, кримський татарин Мустафа їде до анексованого Криму із молодшим сином, аби поховати старшого, якого вбили на Донбасі.

Стрічка "Додому" стала єдиним кандидатом, який подали на розгляд Національного Оскарівського комітету.

— Щоб подати заявку на здобуття "Оскара", продюсерам треба витратити певні ресурси: матеріальні, людські, моральні, часові, — каже голова українського Оскарівського комітету Алік Шпилюк. — Вони вирішили, що їхні роботи не мають шансів поряд із картиною Алієва.

Уперше фільм "Додому" показали на кінофестивалі у французьких Каннах у травні. Узимку його транслюватимуть у кінотеатрах Франції, Великої Британії, Греції, Китаю й Туреччини. В українському прокаті вийде 7 листопада.

Конкурентів на премію "Оскар" творці української повнометражки дізнаються 13 січня 2020 року. Церемонія нагородження пройде в американському Лос-­Анджелесі 9 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм змагатиметься за "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути