пʼятниця, 17 березня 2017 06:25

Українські курсанти закінчили британський військовий коледж

Українці Віталій Марцин і ­Владислав Глєбов отримали дипломи про закінчення Королівського коледжу Військово-морських сил Великої Британії. Вони стали першими курсантами з України, яких британці 12 місяців навчали в англійській піхоті.

Віталій і Владислав — курсанти Одеської військової академії. 2014-го були в Криму на навчаннях. Коли почалася окупація півострова, відмовилися присягати Росії. Склали іспити з англійської і поїхали отримувати освіту в Королівській військовій академії в місті Сандгерст.

— На навчаннях відчували себе воїнами. Коли закінчились набої, ти йдеш з умовним ворогом урукопашну. Уже не відчуваєш землі під ногами, бо перед тим було півдня важких занять, — пригадують. — Нас питали, звідки акцент. Україну там знають. Казали: чули, ті хлопці без бронежилета, але з рідним прапором ідуть у бій. Ми пригощали британців варениками з сиром.

На підсумковому екзамені Віталію і Владиславу довірили командувати піхотними взводами. Мали завдання: відбити наступ умовного противника. Обоє впоралися на "відмінно".

За два тижні випускники британського коледжу складатимуть іспити в Одеській академії.

Зараз ви читаєте новину «Українські курсанти закінчили британський військовий коледж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути