вівторок, 16 серпня 2011 07:45

Українські альпіністи розбилися на Кавказі

У п'ятницю, 12 серпня, у Цейській ущелині у горах Північної Осетії загинули альпіністи зі Львова — Мар'ян Балота, 21 рік, та 23-річний Ярослав Балко. Обидва початківці. Займалися трохи більше року.

Того дня вони спускалися з гори Уїл-Пата. Її висота 4646 м над рівнем моря. Для новачків є спеціальний маршрут №2-Б. Трагедія сталася на висоті 3,5 тис. м. Їхні тіла побачили інші скелелази.

— 3 серпня ходили на цей маршрут. Попередили, щоб навчальні групи туди не водили. Маршрут дуже відкрився, сильно б'є камінням. Ночі теплі, нічого не замерзає. Каменюки впереміш із водою і сніговою крупою летять постійно, — написала українська альпіністка в інтернет-форумі наступного дня після трагедії.

— Зараз на Кавказі спортивний збір нашого клубу, тренування мали тривати до кінця серпня, — говорить президент львівського гірського клубу "Екстрем" 47-річний Сергій Федірко. — Туди поїхали 22 учасники — і початківці, й досвідчені альпіністи. Подробиці буду знати після розслідування. Відомо, що тіло одного загиблого спустили у табір увечері того ж дня. Іншого рятувальники знайшли в суботу. Зараз тіла хлопців у морзі у Владикавказі. Думаю, до кінця тижня їх перевезуть до Львова.

Обидва не були одружені. Мар'ян Балота закінчив цього року Інститут архітектури "Львівської політехніки". Ярослав Балко працював стоматологом. Друзі пишуть на форумах, що вони були товариські, гарно грали на гітарі.

Зараз ви читаєте новину «Українські альпіністи розбилися на Кавказі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути