Ексклюзиви
вівторок, 23 листопада 2010 03:30

Українка посіла останнє місце на дитячому Євробаченні

20 листопада в Мінську завершився дитячий пісенний конкурс Євробачення. У ньому взяли участь представники 14 країн. Переможцем став вірменин 11-річний Володимир Арзуманян. Представниця України вінничанка 15-річна Юлія Гурська посіла останнє місце.

Українка виконала пісню "Мій літак". Набрала 28 балів, тоді коли переможець — 120.

— Слова до пісні написала сама, — розповідає Юлія. — У ній ідеться про цілеспрямовану дівчину, яка сама вирішує свої проблеми і робить так, як запланувала. Співати я почала з 4 років. Мені подобалися пісні Земфіри з її першого альбому "Ромашки". Я ставила її диск і на всю квартиру горланила. Тоді мама вирішила віддати мене в музичну школу.

Участь Гурської на Євробаченні фінансував Петро Порошенко. 2008-го Фонд Порошенка допомагав Вікторії Петрик, яка посіла друге місце на такому ж конкурсі.

— Петро Порошенко оплатив підготовку до конкурсу, проїзд до Мінська, давав гроші на костюми. Скільки і що коштує я не знаю. Грошима мама займалася.

— Представник Вірменії заслужено отримав перемогу, — переконує продюсер 45-річна Інна Машковська. Вона очолює дитячий продюсерський центр "Парадіз". — Він однозначно попав у формат Євробачення, бо має гарні вокальні здібності, а більшість конкурсантів не вміють співати.

Інна Машковська каже, що Україна невдало вибрала представника:

— У нас є набагато яскравіші діти. З Юлією Гурською на сцену вийшов класичний балет. Це не вписувалося у формат конкурсу й пісні. Танцівники працювали несинхронно, допускали помилки. Глядачі хотіли бачити яскраве дитяче шоу, а не класичні постановки.

— Коли ми проводили нацвідбори на дитяче Євробачення, то обирали дітей, які б не піднімали дорослої тематики і на сцені були б дітьми, — розповідає 43-річний продюсер Роман Недзельський. Два роки він очолював українське журі Євробачення на Першому Національному каналі. — На сцені Юлія Гурська виглядала дорослою, співала пісню про кохання, тому й не перемогла. Хоча й вона співала краще, ніж переможниця дорослого Євробачення Лєна Майер.

Зараз ви читаєте новину «Українка посіла останнє місце на дитячому Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути