пʼятниця, 04 серпня 2017 00:50

Україна вимагатиме в суді не перекривати Керченську протоку

Україна подає до Міжнародного суду на Російську Федерацію, яка хоче перекрити Керченську протоку. Планують це зробити в серпні-вересні цьогоріч для зведення мосту. В українські порти не зможуть заходити кораблі. Збитки становитимуть майже 500 млн грн.

Перекриття протоки є порушенням конвенції Організації Об'єднаних Націй із морського права. Вона забороняє такі кроки, говорять у Міністерстві інфраструктури.

— Міністерство юстиції в рамках наявних судових позовів проти РФ виділяє і проблему перекриття Керченського каналу та запровадження обмеження судноплавства, — каже заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк. — Зараз готується позов і рахуються кошти, які недоотримають Маріупольський і Бердянський торгові порти.

Міст через Керченську протоку до окупованого Криму росіяни почали будувати 2014 року. Виділили 4 млрд руб., які мали піти на ремонт доріг Далекого Сходу.

Після закінчення робіт міст заблокує прохід деяких суден у порти Азовського моря. Не зможуть ходити кораблі з осадкою до 12,5 м. Взимку опори мосту затримуватимуть великі брили льоду і це теж погано вплине на судноплавство, говорять експерти.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагатиме в суді не перекривати Керченську протоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути