вівторок, 04 червня 2013 07:15

Украли каблучку, яка допомагала дівчатам вийти заміж

Автор: Малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У Тернополі з храму Різдва Христового Української автокефальної православної церкви зникла каблучка із символічним значенням. Вважалося, що срібний перстень 19-го розміру із написом "Свята великомученице Варваро, моли Бога за нас" допомагав  дівчатам вдало вийти заміж.

Ікону та скриньку з часткою мощей великомучениці Варвари привезли до Тернополя 2005 року. Поряд підвісили обручку на мотузці. Її можна було вдягати під час молитви.

— Скільком дівчатам вдалося вийти заміж після молитви до святої Варвари, сказати не можу. Ми такої статистики не ведемо. Але раз на рік знімаємо чудотворну ікону Божої Матері, що висить над кивотом. Вдячні парафіяни залишають подарунки за допомогу у своїх проханнях. Є хрестики, підвіски й дуже багато золотих перснів. Мабуть, це так дякують ті жінки, які знайшли свою долю, — розповідає отець 35-річний Ігор Прийдун.

Пропажу виявила прихожанка, що молилася біля образу. Звернулася до свічниці.

— Ми, священики, люди жонаті, не молимося до святої Варвари про долю. Тому й не помітили одразу зникнення персня, — каже священик. — Це могло статися будь-коли — під час Богослужінь у храмі багато людей.

У церкві планують замовити новий перстень у ювеліра із написом-зверненням до святої Варвари. Як і попередній, його посвятять у Єрусалимі.

— Такі крадіжки й раніше бували. Ми мали з десяток перснів, заміняли щоразу. Тепер запас вичерпався, придбаємо новий. Можу лише сказати: хай ця украдена каблучка буде комусь на благословення і допоможе у добрих намірах. Ми покликані на благословення, а не на прокляття, — наголошує отець Ігор.

Зараз ви читаєте новину «Украли каблучку, яка допомагала дівчатам вийти заміж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути