вівторок, 18 квітня 2006 18:12

Українське порося здобуло четверте місце

Автор: фото: reuters/Thomas Peter
  У конкурсі з плавання на ІІІ Олімпіаді серед поросят у Москві переміг представник Росії
У конкурсі з плавання на ІІІ Олімпіаді серед поросят у Москві переміг представник Росії

Минулими вихідними у Москві пройшла ІІІ Олімпіада серед поросят. Українське порося Микола із Запорізької області змагалося з дванадцятьма тваринами віком 2,5 місяця з Росії, Південно-Африканської республіки, Китаю, Франції, Латвії та Канади. Російських поросят було найбільше, тому їх об"єднали в одну команду, яка змагалася зі "збірною" гостей. Миколу одягли у синю майку, як і всіх учасників "збірної".

— Поросят перевірили перед змаганнями, — розказує "ГПУ" Олексій Шаршков, 30 років, віце-президент Федерації спортивного свинарства. — Усі були здорові і ніяких допінгів не приймали.

Спочатку влаштували поросячі перегони. Перелякані тварини чимдуж мчалися вузькими доріжками невеличкого стадіону, забуваючи, де старт, а де фініш. Микола був другим у своєму забігу. За результатами дводенних змагань він посів четверте місце.

Наступним випробовуванням був свинобол, себто поросячий футбол. Тварини ганяли м"яча цілих два тайми по п"ять хвилин. Голом вважалося потрапляння м"яча в кут майданчика. Перемогла російська команда.

— Микола забив гола, але не допоміг команді, — згадує Олексій Шаршков.

Та й сили у свиноболі були нерівні — порося Ву Лі з Китаю вийшло на поле із пошкодженою ногою.

Насамкінець поросята змагались у плаванні. Для цього конкурсу збудували спеціальний басейн, у якому було чотири доріжки завдовжки по шість метрів. Цей конкурс організатори Олімпіади провели вперше. Мабуть, поросята не до кінця засвоїли його умови, бо постійно запливали на "чужі" доріжки, пливли впоперек басейну.

Перемогло в Олімпіаді російське порося Костік Русіш Швайн. У нагороду воно отримало величезну купу моркви з вершками. Зараз усі олімпійці проходять курс реабілітації на фермі під Москвою. Незабаром вони роз"їдуться по своїх країнах.

Повболівати за поросят упродовж трьох днів прийшли понад 10 тисяч глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Українське порося здобуло четверте місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути