пʼятниця, 04 травня 2012 06:00

Україна вплутується в скандал за скандалом

"Становище ускладнює те, що українські спецслужби та правоохоронці не надто надійні. Вони пов'язані з політиками, корумповані, мають систему дивних зв'язків, які сягають корінням іще в радянські часи. Шанси на те, що українські спецслужби зможуть переконливо розкрити причини вибухів у Дніпропетровську, мізерно малі.

Це може стати початком дуже цікавих подій у країні. Хтось із її керівництва звинуватить у теракті представників опозиції. А ті заявлять, що винна влада. Це — трагедія для країни, яка перебуває в політичному клінчі. Президент Янукович має рацію, кажучи, що ці вибухи — виклик для України. Але, вочевидь, він до пуття не розуміє цього слова. Уже два роки, відколи Янукович став президентом, його країна вплутується в скандал за скандалом. Замість протистояти викликам, вона створює собі нові".

"Ґазета Виборча", Польща

"Вибухи в Дніпропетровську — трагічний кульмінаційний пункт у довгому ланцюжку поганих новин. У місцях проведення турніру злочинні синдикати й жадібні власники готелів установлюють немислимі ціни на помешкання для іноземних уболівальників. Опозиційний лідер Юлія Тимошенко сидить за ґратами і стверджує, що тяжкохвора. Після того, як вона повідомила про жорстоке поводження з нею з боку охоронців, федеральний президент Йоахім Гаук скасував свій візит до України".

"Шпіґель", Німеччина

"Учитель англійської мови 22-річний Кріс Коул на момент першого вибуху ішов до трамвайної зупинки. "Рвонуло так гучно, що в мене навушники вилетіли з вух, — каже він. — Тоді я побачив жінку, яка лежала на землі. Інша, яка вибігла з трамвая, сиділа біля неї й тримала за руку".

В Україні давно не траплялося терактів. Тож незрозуміло, хто може стояти за цими вибухами. Жителів Дніпропетровська охопив шок: "Ми не знаємо, як це могло трапитися, — говорить Коул, що живе в Україні від серпня. — Місто ніби мертве. Ніколи не бачив його таким принишклим. Усе, що можна тут спостерігати, — це міліція та лікарі".

"Ґардіан", Велика Британія

Зараз ви читаєте новину «Україна вплутується в скандал за скандалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути