пʼятниця, 10 грудня 2010 03:15

Учням і вчителям пропонують знижку на спиртне та цигарки

Біля школи №7 у місті Сімферополь у Криму з'явилися оголошення, в яких учням і вчителям закладу в магазині неподалік надають 5-відсоткову знижку на спиртне та цигарки. За 50 м від освітнього закладу є міні-маркет "Економ", який відкрили минулого тижня в цоколі багатоповерхівки на вул. Тургенєва, 20.

— Это просто ужас. Они торгуют спиртным и заманивают школьников скидкой, — каже жителька будинку Валентина Левіна. — Тепер біля під'їздів гори пляшок і все загажено.

— Як тільки відкрили магазин, у нас одні проблеми. Зі сусідніх будинків тепер приходять, купляють спиртне і розпивають у подвір'ї. А в нас малі діти, не можна спокійно погуляти, — розказує російською жителька цього ж будинку 40-річна Лариса. — Під вікнами постійний галас. Учора в під'їзді когось вирвало. За сина тепер стала хвилюватися, коли він повертається ввечері додому зі спортзалу.

Жителі збирають підписи, щоб магазин закрили. Ним незадоволені і в дитячій бібліотеці ім. Орлова, що неподалік. Написали лист до кримського парламенту з вимогою заборонити продаж спиртного та цигарок.

Директор школи Олег Терещенко, каже, що оголошення — це провокація. Їх розклеїли жителі будинку. Хочуть, щоб школа і міліція вирішувала їхні проблеми.

— Спиртное и сигареты школьникам в моем магазине не продают, — запевняє о 18.00 у середу власник "Економу" Василь Юрченко, 28 років. У цей час він прийшов до прокуратури Київського району міста. Його викликали через оголошення. — Проблеми почалися ще у вересні. Як тільки розпочався ремонт, люди з квартир над магазином були проти. "Як ти платиш за оренду, так платитимеш і нам" — казали мені. Вимагали морального відшкодування. Магазин начебто їм приносить незручності. Вони просто хочуть мене розвести, але я закони знаю. Із документами в мене все гаразд. У понеділок магазин перевіряла прокуратура і ніяких порушень не виявили. За два дні в книзі скарг і пропозицій мені написали більш як 100 записів із позитивними побажаннями. А от нещодавно на дверях хтось написав "Пошел вон".

Зараз ви читаєте новину «Учням і вчителям пропонують знижку на спиртне та цигарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути