вівторок, 12 червня 2018 00:25

Учителів і військових вакцинують безкоштовно

Безкоштовну вакцину від кору можуть отримати дорослі із груп ризику. Це — військові, бійці АТО, студенти, вчителі, вихователі та лікарі. Відповідне рішення прийняли в Міністерстві охорони здоров'я України.

— 40 відсотків усіх хворих на кір становлять дорослі. Для вакцинації ми додатково закупили 392 тисячі вакцин, — кажуть у відомстві. — Поки що проводитимемо її добровільно.

За п'ять місяців 2018 року на кір захворіли 19 249 людей — 7 825 дорослих і 11 424 дитини. 11 людей померли від ускладнень, за даними Центру громадського здоров'я.

— Ми підрахуємо, скільки людей не вакциновані за останні 10 років, — говорить 55-річна Уляна Супрун, виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я. — Найближчим часом приймемо порядок проведення імуні­зації.

В українських лікарнях є комплексна вакцина від кору, краснухи і паротиту "Пріорикс". Дітям її надають безкоштовно.

Кір — це вірусна інфекція, що передається повітрям. У зараженої людини підвищується температура, з'являються кашель, нежить, почервоніння на шкірі, набрякає обличчя. Недуга провокує пневмонію, сліпоту, вушні інфекції та менінгіт. Хвороба не лікується. Запобігти може тільки вакцина.

Зараз ви читаєте новину «Учителів і військових вакцинують безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути