вівторок, 21 листопада 2017 00:55

Учитель року виїхала на заробітки

Учитель року-2016 в номінації "Англійська мова" 33-річна Віолетта Македон переїхала з рідного райцентру Берегове на Закарпатті у Лондон на заробітки. В тамтешній родині доглядає 80-річного Боба.

Про педагога торік писали в газетах, ставили за приклад іншим вчителям. Мер Берегова казав, що її перемога — одне з найважливіших досягнень міста. Віолетту Македон нагороджував президент Петро Порошенко.

Зі школи вчителька звільнилася у серпні цьогоріч. Її переїзд у Лондон почали обговорювати користувачі соцмереж. Одні називали такий вчинок зрадою, інші — підтримали.

— Дуже шкодуємо, що вона виїхала за кордон. Колеги й діти жаліють, — говорять у Берегівській міськраді. — Це було її рішення. Воно зрозуміле, бо Віолетта сама виховує дитину.

Родина, де працює українка, займається фотобізнесом. Педагог має розважати підопічного Боба. Гуляє з ним містом, відвідує театри, парки. За день роботи отримує місячну українську зарплату.

— Я не очікувала такого резонансу, — розповідає Віолетта. — Роками наш народ працює за кордоном, а тут — таке диво. Знайшли собі цапа-відбувайла. За те, що завжди робила все можливе, аби зміцнити знання юних громадян України і полегшити їхню адаптацію в європейському співтоваристві? Хочу повернутися учителем року із ще більшим досвідом, а не зрадницею. Хочу викладати українським дітям курс краєзнавства — вчити з власного досвіду і з британською вимовою.

Жінка планує пожити в Лондоні кілька років, аби син продовжив там навчання після закінчення школи.

Зараз ви читаєте новину «Учитель року виїхала на заробітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути