Ексклюзиви
середа, 02 березня 2011 01:30

Спецтема: Євробачення-2011

Учасницю Євробачення хочуть переобрати

"Суспільство країни вважає, що 26 лютого учасника від України на пісенний конкурс Євробачення-2011 обрали несправедливо", — йдеться у зверненні до керівництва Першого національного каналу з вимогою перерахувати результати СМС-голосування національного відбору конкурсу.

Документ, який зібрав понад 4 тис. підписів, оприлюднили в інтернеті після оголошення переможницею відбору 24-річну Міку Ньютон (справжнє ім'я Оксана Грицай. — "ГПУ").

Національна телекомпанія України запропонувала трьом лідерам: Міці Ньютон,  Златі Огневич та Джамалі виступити повторно 3 березня у прямому ефірі Першого національного, щоб остаточно визначити учасника конкурсу від України.

— У мене залишився неприємний осад після голосування, — каже член журі цьогорічного відбору, заступник глави Адміністрації президента 51-річна Ганна Герман. Фаворитами були Джамала та Анастасія Приходько. — Варто прислухатися до десятків тисяч людей, які висловили своє невдоволення тим, як пройшов цей конкурс.

За умовами відбору на Євробачення, з одного номера можна було відправляти необмежену кількість СМС-повідомлень. На повторному голосуванні враховуватиметься тільки один голос з одного телефонного номера. У попередньому відборі за кількістю таких есемесок лідирувала Джамала. Після оголошення загальних результатів, вона викинула букет квітів, які дарували всім учасникам і закрилася в гримерці.

— Тут нема чому дивуватися, у нас все купується, — каже Галина Михайлівна, мати Джамали. — Донька дзвонила перед виходом на сцену і була в гарному настрої. Після оголошення переможців розповіла, що їй Кіркоров дзвонив. "До тебе ще приповзуть із проханням виступити", — сказав він і пообіцяв забрати її в Росію.

— Ми впевнені у своїх силах і приймемо будь-яке рішення керівництва НТКУ, — каже 41-річний Тимофій Нагорний, продюсер Ньютон. — У Міки стрес. Такого ми не очікували, бо юридично праві на 100 відсотків.

У свою чергу фан-клуб Міки Ньютон написав звернення до президента і прем'єр-міністра з вимогою розібратися в ситуації.

Ньютон має право відмовитися від участі в повторному голосуванні.

Учасника вибирали двічі

Торік представника для Євробачення художня рада Національної телекомпанії України обрала шляхом внутрішнього голосування. Ним став 28-річний Василь Лазарович.

Через два місяці президентом НТКУ замість Василя Ілащука призначили Єгора Бенкендорфа. Він скасував це рішення й оголосив конкурс. 20 березня шляхом голосування обрали 24-річну Альошу (справжнє ім'я Альона Кучер. — "ГПУ"). Лазарович став шостим. Він подав заяву до суду на НТКУ з вимогою відшкодування коштів, які витратив на підготовку до конкурсу.

 

Зараз ви читаєте новину «Учасницю Євробачення хочуть переобрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути