пʼятниця, 30 грудня 2005 15:19

Убили колишнього губернатора Львівщини

 

У вівторок на околиці Львова з автомата Калашникова у власному автомобілі розстріляли голову наглядової ради корпорації "Еколан" 51-річного Степана Сенчука.

Бізнесову імперію колишнього губернатора Львівщини вважали однією з найпотужніших в Західній Україні. Сенчук володів мережею хлібокомбінатів, продуктових магазинів, контролював частину рибної галузі Львівщини, йому належали земельні ділянки довкола обласного центру.

Ми під"їхали до Брюховичів, де зазвичай останніми роками будуються "нові українці". На узбіччі дороги навпроти кладовища стояв чорний "Лексус", у якому близько 9-ї виявили труп Сенчука. Мотор ще працював. Мигав правий поворот. У передніх дверцятах крізь розстріляне скло виднілося спотворене обличчя небіжчика. В тіло влучило 10 куль з автомата Калашникова. Заляпані кров"ю уламки скла, жовто-блакитний прапорець на панелі, в крові іконка Богородиці...

На місці трагедії зустріли начальника львівської обласної міліції Віталія Максимова, 50 років. Він каже, що версій багато, але про щось конкретне говорити зарано. Всю міліцію піднято на ноги.

Біля автомобіля — картонні коробки, під ними виявили автомат, порожній магазин і гільзи.

Розстріляне тіло клієнта знайшов адвокат Сенчука, який і викликав міліцію. Саме з адвокатом екс-губернатор мав зустрітися навпроти брюховицького кладовища.

— Я почув 5–6 пострілів, потім запала тиша. Десь за півхвилини — довга автоматна черга, — розповідає свідок, 23-річний будівельник Ігор Мартиняк. — Автомобіль, з якого стріляли, швидко від"їхав у напрямку Львова. Машина була темно-червоного кольору, у салоні — двоє.

Керуючий справами корпорації "Еколан" Валентин Харлов каже, що ніхто Сенчукові не погрожував. Бізнесові справи йшли добре. Нещодавно він повернувся із закордонного відрядження. На запитання журналістів, хто стоїть за вбивством, Харлов відповів:

— Люди. Знали б ми які...

Зараз ви читаєте новину «Убили колишнього губернатора Львівщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути