вівторок, 01 грудня 2015 06:05

У вузів на території ДНР і ЛНР відібрали ліцензію

Міністерство освіти і науки позбавило ліцензій вищі навчальні заклади на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, міста Севастополь і Криму.

— Це означає, що з наступного навчального року в окупованих вузах українська влада припинить набір студентів. А викладачів переведуть на роботу на мирній території. Таких закладів — одиниці. Бо 18 вузів уже переїхало на мирну територію, — коментує 47-річний Олег Шаров, директор департаменту вищої освіти в міністерстві.

У Донецьку й Луганську створили клони українських закладів. Вони не мають ліцензії, їх не визнає Україна. Невідомо, хто ними керує, яким чином здійснюється освітній процес. Щоб не виникало жодних юридичних колізій, анулювали ліцензії цих закладів.

Значна частина студентів з окупованих територій зверталася до підконтрольних Україні вузів із проханням поновити навчання на мирній території. Спочатку виконували завдання дистанційно. Отримували їх через мережу. Зараз поступово допомагаємо їм із повним переведенням, щоб навчалися на денній формі. Дипломи студентів, які вступили до вузів ДНР і ЛНР під час окупації, Україна не визнає.

Зараз ви читаєте новину «У вузів на території ДНР і ЛНР відібрали ліцензію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути