пʼятниця, 11 січня 2019 00:00

У водоймі від витоку нафти загинули лебеді

1 січня у сквері "Лебедине озеро" в місті Кам'янець-Подільський Хмельницької області працівники державної служби з надзвичайних ситуацій рятували семеро лебедів. Водойма, на якій жили птахи, вкрилася маслянистою плівкою.

Із лебедів змили нафтопродукти, промили шлунки та передали у Кам'янець-Подільський екологічний центр. За кілька днів п'ятеро птахів загинули.

— Така ситуація в Кам'янці не вперше. Минулого року, влітку, водойми в сквері "Лебедине озеро" та в парку Героїв Майдану вже вкривалися маслянистою плівкою, — розповідає заступник міського голови 59-річний Сергій Бабій. — Це відбувається через ґрунтові води, які сезонно підступають до поверхні. Це катастрофа, адже нафтопродукти можуть витікати в річку Смотрич. За два дні після інциденту на глибині 4 метрів у парку Героїв Майдану ми знайшли природний резервуар із нафтопродуктами. З нього відкачали 300 літрів солярки. Звідки принесли ґрунтові води соляру — невідомо. Опитуємо старожилів. Можливо, вони знають.

Щоб локалізувати проблему та не допустити потрапляння нафтопродуктів у річку, керівництво міста вирішило використати спеціальну завісу.

— Замовили із Дніпровського підприємства партію нафтоперегонного сорбону. 200 кілограмів речовини нам доставлять до кінця цього тижня. Сорбон пропускає та очищає воду, затримує нафтопродукти, — додає Бабій.

Зараз ви читаєте новину «У водоймі від витоку нафти загинули лебеді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути