пʼятниця, 03 грудня 2010 02:30

У відборах до "Червоної рути" прослухали чотири тисячі музикантів

  Мирослав Мельник
Мирослав Мельник

Із 1 по 4 грудня у столичному "Президент готелі" відбувається останній етап відбору учасників музичного фестивалю "Червона рута-2011". Першого дня слухали поп-виконавців із Києва й області.

— Уперше за історію фестивалю в нас з'явився новий жанр — український фольклор, — каже виконавчий директор заходу Мирослав Мельник. — Раніше ми конкурсантам підбирали пісні. А тепер шукаємо таких, які самі можуть писати.

Де знаходите виконавців?

— Відбори проходять в усіх областях і Криму. Об'їхали 27 великих міст, прослухали чотири тисячі претендентів. У фіналі будуть 300 осіб. Наші критерії — новизна, сучасність, оригінальне творче обличчя і національна визначеність.

Які нові музичні тенденції у регіонах?

— Я єдина людина в Україні, що 2010-го прослухала всю музику, якою живе країна. У Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Києві, Львові традиційно високий рівень виконавців. Там є технічні можливості, гарні викладачі. В обласних і районних центрах цікавий вокал, пов'язаний із народними традиціями. У рок-музиці найкращі Полтава, Кременчук, Чернігів, Івано-Франківськ і Донецьк. Там музиканти багато експериментують. Прикарпаття славиться акустичними проектами, мабуть, завдяки близькості гір і гуцулів.

Де пройде "Червона рута-2011"?

— Фінал плануємо в травні в Луганську. На Сході вже були в усіх великих містах, а от Луганськ оминули. Хочемо показати луганцям, що в нашій країні існує потужна музика.

Зараз ви читаєте новину «У відборах до "Червоної рути" прослухали чотири тисячі музикантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути