пʼятниця, 24 вересня 2010 07:17

У сплав треба брати два комплекти одягу

Візитка Вінниччини — сплав по річці Південний Буг. Сезон починається із перших теплих днів березня-квітня і триває до вересня-жовтня.

25-кілометровий маршрут Никифорівці–Сокілець на два дні коштує 410 грн. У вартість входить проїзд з Вінниці й назад, прокат катамаранів, харчування, оренда намета.

— Якщо у туриста є своя палатка і спальний мішок, вони платять менше, — каже 29-річна Інна Іванова, інструктор з водного туризму клубу "Меркурій". — Їжу теж можна свою брати.

З Никифорівців вирушають о 12.00. У дорозі роблять одну зупинку перекусити — бутерброди, консерви. На стоянку прибувають о шостій-сьомій вечора. Готують суп, борщ чи кашу. Наступного дня стартують о десятій-одинадцятій ранку і закінчують о 16.00 — 17.00 у Сокільці. Потім — автобусом на Вінницю.

Якщо людина не вміє плавати, треба обов"язково сказати.

— Рідко, але буває, що туриста зносить течією. Головне не панікувати і не чіплятися за каміння, бо можна поранитися. Ми кожному видаємо рятувальні жилети, тому втонути тут неможливо. І взагалі на Бугу впасти важко — це не гірська річка, де круті пороги.

Із собою треба брати два комплекти одягу — для річки і для суші.

— Найкращий варіант для сплаву — неокреонові тапочки. Цей матеріал добре тримає температуру. Взуття хоч і намокає, але у ньому все одно тепло. Якщо немає таких, візьміть старі кросівки. Ще дощовик, вітровку, шапку, бо ввечері прохолодно. І якийсь спортивний костюм чи просто зручний одяг, в якому спати. Все потрібно спакувати у целофанові пакетики, щоб не промокло на річці. Обов"язково — ложку, миску та кружку.

Зараз ви читаєте новину «У сплав треба брати два комплекти одягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути