вівторок, 04 вересня 2018 06:50

У школі викладатиме вчителька, яка сиділа в тюрмі за тероризм

У школу села Маркове Костянтинівського району Донеччини повернеться вчителька хімії 59-річна Ольга Черкашина. Вона відсиділа в СІЗО шість місяців за звинуваченнями в тероризмі.

Черкашину затримали на початку 2018 року. Жінка працювала на терористів — збирала інформацію про українські війська в місті, за версією слідства. 15 червня Костянтинівський міськрайонний суд засудив її до шести місяців позбавлення волі. Вчителька перебувала в слідчому ізоляторі з початку січня. Вийшла на свободу після проголошення вироку — пройшло якраз півроку.

Пішла на угоду з прокурором про визнання провини.

— Ну говорила по телефону, в нас все місто говорить по телефону. Мені скоро 60 років буде, ну яка терористка в такому віці? — говорила Ольга Черкашина на суді. — У мене й думок не було, що з цього може бути тероризм. І на ті теми ми теж говорили. У мене мамі скоро буде 90 років, я її утримую, як вона буде без мене?

У департаменті освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації ситуацію не коментують.

— Суд не заборонив їй викладати, — говориться в колективному зверненні батьків. — Стурбовані тим, що вона може влаштувати промивання мізків і втягувати дітей у зв'язки з бандитами. Невже в нас немає ніякої правоохоронної системи, яка би захистила дітей?

Зараз ви читаєте новину «У школі викладатиме вчителька, яка сиділа в тюрмі за тероризм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути