вівторок, 09 жовтня 2018 00:05

У школах не переобладнали класи

Із 1 млрд грн субвенції на Нову українську школу використали лише половину.

— Її використали на 53,3 відсотка. У багатьох школах українських міст і сіл досі не переобладнали класи, не закупили необхідних дидактичних матеріалів і меблів, — каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич, 53 роки.

Міністерство освіти виділяє субвенцію. Гроші йдуть на обласні бюджети. Звідти передають у міста і райони. Місцеві бюджети також дофінансовують школи. Після цього організовують тендери на закупівлю необхідного.

— На місцях затягнули з тендерами, підготовкою документації і розглядом заявок. Часто рішення тендерних комітетів оскаржували в судах. Тендерні процедури почали в червні-липні. У найкращому випадку вони тривають півтора місяця. Це призвело до затримки та зриву закупівель. Виробники продукції за короткі терміни неспроможні виготовити необхідну кількість парт. Саме тому в деяких навчальних закладах діти почали навчання зі старими столами. Це саме стосується і виробників навчальних матеріалів, розповідає юрист "Батьки SОS" Роман Бондаренко, 43 роки.

Виділені кошти цільові. Їх неможливо використати не за призначенням. Тому до кінця року за ці гроші придбають обладнання для навчання.

Зараз ви читаєте новину «У школах не переобладнали класи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути