пʼятниця, 19 жовтня 2018 05:50

У селі виявили сибірську виразку

У селі Миколаївка-Новоросійська Саратського району на Одещині виявили сибірську виразку — інфекційну хворобу, що вражає людей і тварин. Пошкоджує легені, кишківник. Може призвести до смерті.

Виразку знайшли ветеринари в корови місцевого мешканця. Спеціалісти почали перевіряти тварин в усіх селах Саратського району після того, як на хворобу 2 жовтня захворіли п'ятеро жителів села Міняйлівка — за 50 км від Миколаївки-Новоросійської. Розробляли без рукавиць тушу зараженої корови.

— Робимо щеплення від виразки всім тваринам району. І в Миколаївці теж, — каже голова Саратської райдержадміністрації 33-річний Антон Лобан. — Вакцинували і чотирьох корів чоловіка. Одна 8-річна померла. Пізніше аналізи показали, що хворіла на сибірську виразку.

Тварину спалили. Подвір'я обробили спеціальним розчином і закрили на карантин до 28 жовтня.

У селі Міняйлівка карантин зняли. Там більше не зафіксовано випадків зараження інфекцією. П'ятеро людей, які потрапили в лікарню із діагнозом, вже вилікувалися.

Зараз ви читаєте новину «У селі виявили сибірську виразку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути