середа, 16 березня 2011 03:30

У рівненських селах відкрили сто агромагазинів

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Заступник голови облради Олександр Чуприна вибирає насіння для розсади у магазині Вікторії Матвійчук у селі Велика Омеляна Рівненського району
Заступник голови облради Олександр Чуприна вибирає насіння для розсади у магазині Вікторії Матвійчук у селі Велика Омеляна Рівненського району

У п'ятницю до магазину у центрі села Гільча Друга Здолбунівського району Рівненщини стоїть невелика черга за насінням та добривами. Селяни купують нітроамофоску та амічну селітру у мішках по 50 кг по 245 та 180 грн. У місті ціни вищі на 5–10 грн.

— Може, у райцентрі і вибір більший. Але я удовиця, і мені така поїздка недешева. Це треба сусіду двадцятку дати за бензин. А в маршрутку з добривами не пустять, — 61-річна Світлана Семенюк бере мішок торфу на розсаду.

— Привезіть плодові саджанці, але хороші, — просить 45-річний Володимир продавщицю Інну. — Я торік купив у Рівному пару сортових яблунь, а потім виявилося, що то дичка.

У Гільчі скуповуються жителі кількох сіл — Миротин, Загребля, Урвенна. Агромагазин поряд із перукарнею запрацював на початку березня.

За останні три тижні по селах області з'явилася понад сотня таких точок. Найбільше їх у Здолбунівському, Гощанському, Рівненському та  Дубенському районах.

До кінця місяця мають відкрити ще кількадесят. Це ідея обласної ради. За планом, торгувати насінням мають у кожній із 338 сільрад Рівненщини.

— Ми — аграрна область. У нас люди з городу живуть. Я у лютому поговорив з усіма сільськими головами. Просив, щоб організували такі точки по сільмагах або якісь міні-склади зробили. З постачальником ми домовилися, — каже 66-річний Олександр Чуприна, заступник голови обласної ради.

Стенди з добривами та насінням ставлять навіть у магазинах, де раніше торгували відрами і зошитами.

У село Мирогоща Перша Дубенського району вперше завезли насіння пряних трав — фенхелю, коріандру, базиліку. Продають їх неподалік сільради.

— Люди все ж беруть традиційні редиску, огірки, буряк, кабачки. Ціни невисокі — від 1,40 до 4,5 гривень за пакетик. Попробуємо торгувати добривом. Кажуть, це зараз вигідний бізнес, — розповідає продавець Олег Бутрій, 25 років.

У селі Тучин Гощанського району є три агромагазини. Усі у різних кінцях населеного пункту.

— Ціни там не завжди нижчі, ніж у місті, — додає 41-річний Іван Савчук. — Сумніваюся, що торговці багато на тому зароблять.

Зараз ви читаєте новину «У рівненських селах відкрили сто агромагазинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути