четвер, 09 липня 2020 00:15

У річці загинула риба

Риба масово загинула в річці Стир на Волині — неподалік сіл Липляни Ківерцівського району та Княгининок Луцького району. Загальні збитки оцінюють у понад 8 млн грн.

— Знаходили мертву рибу на площі понад 177 тисяч квадратних мет­рів, — каже голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, 38 років. — Імовірно, сталося забруднення води. Збиток за втрачену рибу — понад 650 тисяч гривень. За втрату її потомства — більш як 7,6 мільйона.

— Попередньо це спричинило перевищення у воді кількості мулу, слизу, — говорять в екологічній інспекції Волинської області. — Водоканал скидає воду на очисні системи. Далі вона йде на біоставки, де за допомогою бактерій доочищується. Мул осідає і в річку скидається чиста вода. Та біоставки настільки застаріли, що забруднюють її. Підозрюємо — з них спустили мул зі слизом.

Через високу температуру в Чорному морі поблизу Одеси розкладаються водорості. Вода загусла й стала зелена. Гинуть птахи й риба. У Держ­продспоживслужбі просять людей не купатися.

— Цвітіння водоростей спричинив комплекс факторів — міські стоки, що скидаються в море, зміна клімату. Є проблема з опрісненням води, — говорить еколог Артур Микита, 34 роки. — Впливає також сільське господарство. Фермери використовують величезну кількість хімікатів. Усе з дощами змивається в річки. Також із каналізації в море потрап­ляють фосфати мийних засобів.

Зараз ви читаєте новину «У річці загинула риба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути