пʼятниця, 21 липня 2017 07:40

"У ребенка украли мобильный. Приехал разбираться с местными братками"

Автор: www.facebook.com/Прес-центр штабу АТО
  Фото кімнати у таборі ”Монолит” у селищі Сєдово Новоазовського району на Донеччині розмістила у соцмережі мати 10-річної дівчинки
Фото кімнати у таборі ”Монолит” у селищі Сєдово Новоазовського району на Донеччині розмістила у соцмережі мати 10-річної дівчинки

"Ребята, была я в Седово, в "Монолите" — это нечто. Такого еще не видела. Приехала туда от организации "Молодая Республика". Детей там не любят, потому что ­условия — жуткие. Практически все сломано. Мебель старая, ремонт не делался, ужасные запахи. Все пили: и дети, и вожатые. Легко можно заболеть, и никто глазом не моргнет. Берегите детей", — пише у соцмережі мати 10-річної дівчинки Наталія із Донецька.

Дітям із Донецька пропонують відпочивати у таборах курорту Сєдово та російських — "Супутнику", "Дружбі" й "Золотій Косі".

Путівка коштує 17–21 тис. руб. (7500–9300 грн. — ГПУ). Обіцяють 5-разове харчування та ­оздоровчу програму. У наметових таборах — удвічі дешевше.

— В этом году в лагеря едут только те дети, кто получает путевки от организаций, — каже працівниця Донецького водоканалу 34-річна Тетяна Покровська. — Але не всіх відпускають. Нормальні батьки бояться. У соцмережі віддають путівки за півціни і навіть за 20 відсотків. Син їздив у першу зміну. Закінчив шостий клас. Щодня просив привезти поїсти. 500 рублів (200 грн. — ГПУ) витратив на булочки й кефір. Жалівся, що їжа недобра. Вранці та ввечері — вівсянка на воді. Плавала, як суп. Ніяких фруктів. Борщ — без сметани. Дуже багато крадуть. У сина не стало чотирьох футболок, зникли кросівки, шампунь, кілька трусів і рушник. Приїхав із напівпорожнім чемоданом. Поїхала в табір розбиратися — вожатий ходить у фут­болці сина. Бачу, бо мав дірку у специфічному місці. Але ж нічого не доведеш.

Батьки радять одне одному, як уберегтися від крадіжок. Пишуть списки речей і фотографують усе вдома й після приїзду в табір. Списки передають вожатим та адміністрації.

— У ребенка украли мобильный. Выбросили карточку и ­создали видимость, что их. Приехал разбираться с местными братками. У меня была коробка с серийным номером, — каже 40-річний Сергій Олексійович, батько 12-річної дівчинки. — Краще не відпускати дітей на відпочинок. У таборах "беспредел". Старші хлопці приходили в спальню до дівчат і займалися непристойностями. Вожаті самі пускали їх за гроші.

Якщо хочете, щоб чадо навчилося бухати, то вам у табір. Ми були у приватному "Дрімленді" в Сєдовому. Мали проводити уроки англійської. Замість того малі по черзі бігали в аптеку по антипохмільні засоби. За зміну дитина ні разу не займалася. Зате навчилася курити. Випивають і курять вечорами всі зміни. Це була остання поїздка, — додає.

Їхати на відпочинок у Крим чи Росію батьки не рекомендують.

— Для ребенка из ДНР нужно разрешение от родителей на выезд. Это еще 2 тысячи к путевке как минимум, — каже 37-річна Яна Тищенко із Горлівки. — Син співробітниці не повернувся із табору під містом Таганрог. Дитину забули. У день від'їзду вийшов у магазин по солодощі. Доки ходив, автобус поїхав. Повернувся назад у табір. Але доки це з'ясували, минув тиждень. Батьки вже подали в службу розшуку та подумки поховали свою дитину.

У батьків просять берці і форму

Дітей від 14 до 17 років запрошують у наметові табори в лісі. Готують самі, серед розваг — поїздка на фронт.

— Лагерь только для ребят. Учим стрелять, бросать гранаты, выживать: разжечь костер или сварить кашу из ничего, испечь лепешки, — розповідають у компанії "Патріот", що займається відпочинком. — Беремо лише тих, хто має стабільну психіку. Спілкуються із психологом. Зміна — два тижні. Є такі, що йдуть на повторний курс. Призначаємо їх помічниками вожатих і робимо знижку. Ціна 9 тисяч рублів або 4 тисячі гривень. Батьків просимо дати дітям берці та форму. Місце табір постійно змінює, бо ходимо в походи.

Зараз ви читаєте новину «"У ребенка украли мобильный. Приехал разбираться с местными братками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути